Bij Cisco gaan veiligheid en toegankelijkheid hand in hand

Is uw netwerk beveiligd tegen bedreigingen als malware en ransomware? Bent u er zeker van dat kwaadwillenden geen toegang hebben tot uw netwerk en thuiswerkers op een veilige manier inloggen? We vertellen u graag hoe u met Cisco’s slimme oplossingen volmondig ‘ja’ antwoordt.

Open netwerken

Het bedrijfsnetwerk is allang geen afgesloten netwerk meer. Het staat vaak in verbinding met een andere vestiging of thuiswerkers loggen op afstand in via hun pc of laptop. Er wordt flink wat data uitgewisseld tussen alle devices. Data waarvan je niet wilt dat ze zichtbaar is voor anderen; laat staan dat ze gebruikt wordt voor verkeerde doeleinden. Dit vraagt om veilige verbindingen en adequate beveiliging.

Cisco’s antwoord

Cisco heeft met Meraki een lijn aan netwerkproducten die via het internet beheerd worden. Naast zeer veel gebruiksgemak bieden ze ook een hoge mate van veiligheid. Zo kunnen de apparaten eenvoudig op afstand voorzien worden van de laatste veiligheidsupdates.

Door gebruik te maken van Meraki-firewalls kan met elk type internetverbinding een IP-VPN-oplossing worden gecreëerd. Ideaal om flexibel en snel een hoofdkantoor en vestigingen met elkaar te verbinden. De uitgewisselde data is versleuteld en kan niet worden gebruikt door anderen – zelfs al wordt deze onderschept.

De VPN-omgeving kan eenvoudig uitgebreid worden met andere Meraki-oplossingen, zoals wifi, switching, Mobile Device Management en beveiligingscamera’s. Vanuit één centraal dashboard in de cloud heeft u overzicht over uw volledige netwerkinfrastructuur.

Cisco Umbrella en Cisco Advanced Malware Protection (AMP)

Twee aanvullende diensten van Cisco bewijzen dat het bedrijf op slimme wijze de veiligheid continu waarborgt: Cisco Umbrella en Cisco AMP. Beide zijn te integreren in Cisco Meraki.

Cisco Umbrella is een cloudsecurityplatform dat de eerste lijn van verdediging tegen bedreigingen op het internet biedt. Het past automatisch de beveiliging van de netwerken aan op basis van wereldwijde bedreigingen zoals malware en ransomware.

Cisco AMP is software die continu de activiteiten van bestanden in het netwerk monitort. Malware kan snel opgespoord, geïsoleerd en verwijderd worden, zodat schade en dataverlies voorkomen wordt.

Meer weten?

Wilt u ook kunnen vertrouwen op een veilige netwerkomgeving zonder te veel omkijken? Neem contact met ons op. Onze engineers zijn opgeleid en gecertificeerd door Cisco Meraki en vertellen u graag meer over de voordelen van Cisco Meraki.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

ISDN stopt september 2019

Laat u niet verrassen en kom in actie!

Lees meer