Deskplanner

Je werkplek reserveren met een app of online

De kantoren gaan langzaam weer open, maar wel met een aantal beperkingen. De anderhalve meter samenleving resulteert in een aantal vragen en uitdagingen:

 • Hoe meet en beheer ik het aantal personen in mijn kantoor?
 • Wie heeft er op welk moment mijn kantoor bezocht?
 • Hoe zorg ik ervoor dat er niet teveel mensen in mijn kantoor zijn?
 • Hoe zorg ik ervoor dat we werkplekken kunnen reserveren?

Hoe werkt de app

De app werkt op je telefoon, maar als je wilt kun je ook inloggen via de browser. In de app zie je een kalender, waarop staat hoeveel plekken er die dag beschikbaar zijn. Vervolgens ga je naar de dag die je wilt reserveren en kies je een vrije werkplek. De reservering komt direct in je agenda te staan als je dat wil. Komt er iets tussen? Dan cancel je eenvoudig je werkplek. Ben je op kantoor aangekomen? Dan bevestig je dat je daadwerkelijk aanwezig bent, zo heeft de administratie ook inzicht in wie er daadwerkelijk op kantoor is geweest.

Een video met uitleg vind je hier

Optie: Reserveren per team

Wij gebruiken zelf bij Advisor een opdeling van de werkplekken in bepaalde teams. De salesafdeling heeft bijvoorbeeld twee werkplekken tot zijn beschikking. Dit zijn vaste plekken op kantoor. Zo verkleinen we de kans dat een hele afdeling ziek wordt als iemand met Corona op kantoor is geweest.

Vrije plekken of vaste plekken

Het voordeel van vaste plekken is dat je eenvoudig kunt achterhalen wie er in de buurt van een ziek persoon heeft gezeten. Aan de andere kant lenen sommige kantoren zich er beter voor om alle plekken open te stellen voor iedereen. Je reserveert dan “dat je op kantoor bent” die dag. We kijken graag samen wat het beste bij jouw organisatie past.

Een video van de uitgebreide versie van de app vind je hier

Wat biedt de desk planner?

Met de deskplanner ben je altijd op de hoogte van wie er in het pand is, en voorkom je dat er teveel collega’s in het pand lopen of onverhoopt weer naar huis moeten omdat het maximum aantal mensen bereikt is.

De deskplanner werkt op ieder apparaat, van mobiel tot tablet, laptop en desktop. Indien jouw organisatie al een O365 licentie bezit, dan is het gebruik van de app gratis voor alle gebruikers en zijn er alleen installatiekosten.

Voorwaarden en technische informatie

De app is geschreven op PowerApps, een onderdeel van de Microsoft 365 suite. Dit heeft als voordeel dat de kosten voor het draaien van de app beperkt zijn. Het betekent wel dat jouw organisatie een O365 licentie moet hebben voor alle medewerkers.

Aanpassingen op maat? Dat kan natuurlijk

Bij het ontwikkelen van de app hebben we gekeken hoe het gros van de kantoren en organisaties is opgebouwd en op basis daarvan beslissingen genomen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je specifieke wensen hebt voor jouw organisatie. Als dat zo is, dan horen we graag waar je tegenaan loopt zodat we een op maat voorstel voor je kunnen maken.

Ik wil meer informatie over de deskplanner

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Heb je een vraag over dit bericht?

Neem contact op

Volgend bericht

  Heb je een vraag over dit bericht? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer