Grafische cloud werkplek

Op locatie in de cloud werken met grote bestanden

In sommige beroepen zoals in de bouwsector, architectuur en grafisch design, blijft het lastig om thuis of op locatie te werken. Omdat de bestanden waarmee gewerkt wordt zo groot zijn, of omdat het werk zó precies moet gebeuren, dat een kleine vertraging in de verbinding al onwerkbaar is.

Tot voor kort was dit een onoplosbaar probleem, en kon er op locatie zelf, zoals bijvoorbeeld op een bouwplaats, niet gewerkt worden aan een technische tekening. Ook thuiswerken behoorde niet tot de opties voor architecten en grafisch designers, zonder een heel zware desktop oplossing.

Vanaf heden bieden wij een oplossing waarmee ook heavy users thuis en op locatie in de cloud kunnen werken. Zonder vertraging en zonder dat er veel bandbreedte gevraagd wordt. De oplossing is gebaseerd op de nieuwste performance hard- en software van Vmware, Nvidia (Tesla T4) en HPE.

Efficiënt

Een cloud werkplek versnelt grafische werkzaamheden zoals renderen. Het dure werkstation wordt vervangen door een laptop of tablet welke vanaf elke plek, op elk tijdstip gebruikt kan worden. Meerdere personen kunnen nu letterlijk werken aan dezelfde bouwtekening vanuit de cloud. Zelfs de nieuwste technieken zoals 3D en VR worden bij dit product ondersteund. Een workstation beheren en updaten kost veel tijd, iets waar een professional niet mee bezig wil zijn. Ook dit is een zorg die weggenomen wordt door een grafisch cloud werkplek.

Veiligheid

Bestanden worden in de cloud op een centrale plek opgeslagen waardoor dure werkstations niet meegesleept hoeven te worden. Bij diefstal van de laptop of tablet zijn niet alle bestanden verloren, dit kan eenvoudig en snel worden opgehaald uit de online omgeving.

Financieel voordeel

Investeren in hardware levert niet voldoende financieel rendement op. Met een cloud werkplek werkt voordeliger. Eén hardware werkstation kost professionals +- €4.000. Bij 20 medewerkers is dit totaal €80.000. Onze grafische cloud werkplek biedt de mogelijkheid om per gebruiker een vast laag bedrag per maand af te nemen. Zonder onvoorziene kosten componenten die het onderhouden hiervan met zich meebrengen. Zo ontstaat er een duidelijk Total Cost of Ownership.

Nieuwste techniek, optimale performance

Voor de grafische cloud werkplekken gebruiken we de nieuwste hard- en software. Ze worden aangedreven door de Nvidia Tesla T4 performance GPU, die tot 2560 CUDA cores kan bieden. Deze GPU is gecertificeerd voor de meest gebruikte grafische software, zoals die van AutoCAD en Solidworks. De werkplekken worden geleverd vanuit een stabiel redundant Horizon DaaS platform in Nederlandse datacenters waardoor je verzekerd ben van een maximale uptime en betrouwbaarheid. Om een goede performance te garanderen krijgt elke gebruiker zijn eigen dedicated resources tot zelfs 8GB GPU per werkplek.

Voor wie is deze werkplek geschikt? 

Design Engineer

Je hebt uitdagingen op het gebied van product performance en betrouwbaarheid, complexe simulaties en geografisch gescheiden teams. Je werkt met Solidworks, Siemens, Unreal Engine, Autodesk, AutoCAD of Inventor.

Architect

Je werkt aan grote bestanden, je hebt behoefte aan 3D en VR en hebt tijdsdruk. Je werkt met Revit, Sketchup, Autodesk, AutoCAD en/of Cinema 4D.

Cad Designer

Je wil graag samenwerken aan bestanden, werken op loctie en je hebt tijdsdruk. Je maakt gebruik van Autodesk 3ds, AutoCAD, Siemens, Revit, Solidworks, Fusion 360, Inventor, Rhino of Solid Edge.

Grafische Professional

Je hebt steeds grotere bestanden, je hebt last van traag renderen en behoefte aan 3D en VR. Je werkt met Adobe Premier Pro, Adobe After Effects, Maya, Pixar en/of Autodesk.

Zien is geloven: Ik wil meer informatie / een gratis demo

We vertellen je graag uitgebreid over onze nieuwe oplossing. Maar soms is het beter om zelf te zien hoe het werkt. Daarom komen we graag bij je langs om een demo te geven van de oplossing. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op, zodat we er samen achter kunnen komen of deze oplossing bij jouw organisatie past.

Heb je een vraag over dit bericht?

Neem contact op

Vorig bericht

  Heb je een vraag over dit bericht? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer