ISDN stopt; VoIP uw toekomstbestendige alternatief

Per 1 september 2019 stopt KPN met de ondersteuning van ISDN1/2. De diensten zullen dan niet meer beschikbaar zijn. Belt u nog via ISDN-lijnen? Dan vertellen we graag over de voordelen van het toekomstvaste alternatief: VoIP-telefonie, ofwel bellen via het internet.

Continu vernieuwen

KPN is continu bezig met het vernieuwen en innoveren van haar netwerken. Het uitfaseren van ISDN en de volledige focus op VoIP-telefonie is daarmee een logische stap. De uitfasering heeft vooralsnog betrekking op het meervoudige traditionele PSTN en enkelvoudige & meervoudige ISDN1/2. De uitgebreidere ISDN-diensten met 15, 20 of 30 digitale communicatielijnen (ISDN15/20/30) blijven nog zeker tot 1 januari 2021 bestaan.

Overstappen vaak direct voordelig

1 september 2019 is misschien nog ver weg voor u; toch is het overstappen naar VoIP-telefonie een verandering die per direct voordelen oplevert. Bij VoIP loopt spraak volledig via uw internetverbinding. Hierdoor komen de kosten voor het gebruik en onderhoud van een vaste telefoonlijn te vervallen. VoIP-oplossingen zijn daarnaast eenvoudig op en af te schalen. U heeft daarmee altijd een telefonieoplossing die past bij uw organisatie.

International SIP Trunking

Omdat niet elke organisatie direct volledig kan overstappen naar een VoIP-oplossing is een SIP-ISDN-gateway een perfecte tussenoplossing. Met International SIP Trunking van KPN sluit u uw bestaande IP PBX-platform via één IP-verbinding direct aan op het datanetwerk van KPN International of op het openbare telefoonnetwerk. Uw bestaande ISDN30-infrastructuur wordt overbodig, waardoor u kosten bespaart en uw bedrijf flexibeler wordt.

Meer weten?

Heeft u nog ISDN-apparatuur en -lijnen in gebruik binnen uw organisatie? Wilt u profiteren van de voordelen die VoIP biedt? Wij adviseren u graag over de beste telefonieoplossing en begeleiden u van advies tot en met oplevering. Neem hier contact met ons op.

 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

ISDN stopt september 2019

Laat u niet verrassen en kom in actie!

Lees meer