Uitvoeringswet GDPR (AVG) aangenomen door de Tweede Kamer

Nog twee maanden en de GDPR (AVG) gaat op 25 mei van kracht. Vanuit de politiek zijn de nodige stappen gezet in aanloop naar de invoering van de AVG. We begrijpen als geen ander dat de gevolgen voor uw organisatie complex zijn. Heeft u daar vragen over? Wij helpen u verder.

Uitvoeringswet aangenomen

Op 13 maart jl. is het wetsvoorstel aangenomen door de Tweede Kamer. Conform dit voorstel wordt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de nationale toezichthouder van de AVG en krijgt de AP de bevoegdheid om boetes op te leggen. Op het moment dat de AVG van kracht gaat zal de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) worden ingetrokken. Deze politieke kaders benadrukken opnieuw het belang voor bedrijven om zich goed voor te bereiden.

Berichten soms tegenstrijdig

Met de komst van de AVG zijn het afgelopen jaar ontzettend veel ‘experts’ op dit gebied voor het voetlicht getreden. Helaas vertellen ze niet allemaal hetzelfde verhaal. Zo doen er mythes de ronde dat elk bedrijf een zogeheten Data Protection Officer nodig zou hebben. Dat is niet zo. Ook zou de AVG alleen betrekking hebben op digitale bestanden. Dit is evenzeer een fabel; een stapel met prints is data die dezelfde zorgvuldigheid verdient als digitale exemplaren.

Onderneem actie

Naast de onduidelijkheid die veel bedrijven ervaren zijn er ook veel organisaties die zich nauwelijks bezighouden met de komst van de AVG en de impact hiervan op hun organisatie. We willen u uiteraard niet bang maken, maar het is wel goed om actie te ondernemen. Eric van ’t Boveneind legt in een eerder blog uitgebreider uit waarom.

Wacht niet langer

Gelukkig is het nooit te laat om maatregelen te treffen omtrent dataveiligheid binnen uw bedrijf. Elke verbetering is er immers één. Heeft u vragen over de voorbereiding van uw organisatie met betrekking tot de AVG? Neem dan contact met ons op.

 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

ISDN stopt september 2019

Laat u niet verrassen en kom in actie!

Lees meer