Verbeter de gebruikerservaring met Meraki Insight

Als een ICT-applicatie of -dienst niet goed werkt heeft dat gevolgen voor de gebruikerservaring. Maar hoe kun je als ICT-beheerder snel de oorzaak hiervan achterhalen? Er zijn namelijk ontzettend veel variabelen die invloed hebben op de uiteindelijke prestaties van een ICT-dienst. Meraki speelt hier met Meraki Insight op in.

Arthur Bouwman, Solution Architect bij Advisor, licht toe hoe Meraki Insight werkt. Hij heeft onlangs in Barcelona het Cisco Live-event bijgewoond waar deze nieuwe Meraki-dienst werd aangekondigd.

Vergeet tijdrovende speurtochten

“Als een gebruiker problemen ervaart met een app – bijvoorbeeld dat deze traag werkt – kan dit allerlei oorzaken hebben. Mogelijk ligt dit aan het (bedrijfs)netwerk, maar het kan net zo goed te wijten zijn aan de internetverbinding, de cloudserver van de app of het device zelf. Voorheen was het voor de ICT-beheerder een tijdrovende speurtocht langs alle afzonderlijke invalshoeken om het probleem te achterhalen. Meraki Insight maakt deze speurtocht overbodig en geeft direct de oorzaak weer.”

Slimme interpretatie van data

Arthur vervolgt: “Meraki Insight vertaalt als het ware alle beschikbare data naar hetgeen écht relevant is. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel apparaten en applicaties die allemaal data verzamelen en vastleggen in logbestanden. Voorheen moest een ICT-beheerder alle logs afstruinen in de hoop de oorzaak te vinden. Meraki Insight neemt deze taak dus over en geeft precies aan waar de oorzaak ligt. Hiermee kunnen ICT-beheerders snel en gericht het issue te lijf gaan; hun probleemoplossend vermogen wordt vergroot, wat tegelijkertijd de gebruikerservaring ten goede komt.”

“Wat ik mooi vind is dat Meraki Insight een echte end-to-end-oplossing is.
Dat levert efficiëntie op en vergroot het probleemoplossend vermogen.”


Eenvoudig te implementeren

“Meraki Insight is zeer eenvoudig te implementeren. Het werkt met een sensor die alle afzonderlijke data verzamelt. Deze data wordt vervolgens op slimme wijze geïnterpreteerd en overzichtelijk getoond in het Meraki-dashboard. De sensor zit al ingebouwd in alle Meraki-firewalls. Gebruikt u Meraki-producten maar geen firewall? Dan zal hier later een afzonderlijke hardwaremodule voor beschikbaar komen.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of heeft u een specifieke vraag over Meraki Insight? Neem dan contact op met Arthur Bouwman via abouwman@advisor.nl of bel 0297-288873.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

ISDN stopt september 2019

Laat u niet verrassen en kom in actie!

Lees meer