Vijf tips die het online samenwerken een boost geven

Online samenwerken kan op veel verschillende manieren. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden op dit gebied groter dan ooit. Natuurlijk wil je je collega’s het daarbij zo makkelijk mogelijk maken. En gelukkig is dat heel eenvoudig. Met deze vijf tips weet je zeker dat je je collega’s vanaf iedere locatie optimaal samen laat werken.

1. Werk samen in een online omgeving

Online samenwerken in teamverband gaat het beste als iedereen toegang heeft tot dezelfde tools. Een zakelijk erg populair voorbeeld is Microsoft Teams. Dit is een online samenwerkingsomgeving waarin collega’s bestanden kunnen uploaden, bewerken en opnieuw delen. Ook videovergaderen en chatten zijn veelgebruikte toepassingen binnen deze oplossing. Teams is slechts één voorbeeld van de vele krachtige apps die zijn gebundeld in Microsoft 365 die online samenwerken makkelijker dan ooit maken.

Wil je je bereikbaarheid nóg meer boosten? Koppel dan je vaste telefonie aan Microsoft Teams met Teams Calling. Beantwoord oproepen naar je vaste nummer in Teams en bel uitgaand met je vaste nummer.

2. Beheer de werkplekken en data op afstand

De juiste tools kiezen is één, maar je wilt natuurlijk ook dat je collega’s ze optimaal en veilig kunnen gebruiken. Ook al worden zakelijke data en apps op verschillende plaatsen gebruikt, dit mag niet ten koste gaan van de veiligheid en beheersbaarheid. Om die reden is beheer op afstand essentieel. Hiermee houd je je mobiele toestellen, apps, instellingen en andere digitale tools up-to-date, en dus functioneel en veilig. Absoluut onmisbaar om je collega’s op afstand gemakkelijk en effectief te laten samenwerken.

3. Evalueer het online samenwerken regelmatig met je collega’s

Ook als je al online samenwerkt kan het zijn dat er nog efficiëntieslagen te behalen zijn. Vaak kunnen je collega’s je daar alles over vertellen, omdat zij dagelijks met de tools werken. Ga regelmatig in gesprek om te achterhalen hoe gemakkelijk zij samenwerken en of ze behoefte hebben aan andere functionaliteiten. Op die manier toon je je betrokkenheid en zorg je actief dat iedereen prettig werkt en blíjft werken.

4. Maak afspraken met elkaar

Net als op kantoor zijn goede afspraken ook bij samenwerken op afstand belangrijk. Breng daarom zoveel mogelijk structuur aan. Maak afspraken over bereikbaarheid en tijden waarop iemand werkt, zeker wanneer het werk op flexibele tijden gedaan kan worden door collega’s. Laat terugkerende overleggen zoveel mogelijk op vaste momenten plaatsvinden. Dit geeft enige structuur en houvast, wat de kwaliteit van samenwerken ten goede komt.

5. Vergeet de koffiepraat niet

Het praatje bij de koffieautomaat of de middagwandeling met collega’s; het lijkt misschien niet even belangrijk voor iedereen, maar ze hebben een groot effect op het sociaal contact en het werkplezier. Toch hoeft dit bij online samenwerken niet te vervallen. Begin je meetings met een virtueel kringgesprek, of organiseer eens een digitale vrijdagmiddagborrel. Het heeft een groter effect op het werkplezier dan je misschien denkt, en tevreden collega’s zijn productieve collega’s.

Advisor maakt het je makkelijk

Online samenwerken moet gewoon zo eenvoudig mogelijk kunnen. Wij regelen het graag voor je, zodat je je collega’s vanaf iedere locatie gemakkelijk laat samenwerken. Vanzelfsprekend doen we dat op maat en met jouw doelstellingen als uitgangspunt. Neem online contact met ons op of bel ons via 088 – 238 45 55.

Heb je een vraag over dit bericht?

Neem contact op

Gerelateerd

PDZ Uitzendbureau

PDZ Uitzendbureau: “Minder risico in de cloud” 

Zelf een nieuw serverpark aanschaffen of gebruikmaken van een datacenter? Dat was de keuze waar PDZ Uitzendbureau voor stond. PDZ werkte met hulp van Advisor ICT Solutions de twee scenario’s uit en stapte vervolgens vol overtuiging over op de cloud.

    Up-to-date met onze nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

    ISDN stopt september 2019

    Laat u niet verrassen en kom in actie!

    Lees meer