Voorkom downtime met Disaster Recovery as a Service

Zowel klanten als medewerkers zijn erg kritisch als het aankomt op beschikbaarheid van ICT-diensten. Het internet moet werken, de programma’s en bestanden moeten overal en altijd toegankelijk zijn. Storingen en calamiteiten zijn helaas nooit volledig te voorkomen. Met Disaster Recovery as a Service (DRaaS) voorkomt u downtime van kritieke ICT-onderdelen.

Hoe werkt Disaster Recovery as a Service?

Bij DRaaS wordt de lokale ICT-omgeving van uw bedrijf gekoppeld aan een zogeheten ‘uitwijkomgeving’, in een externe serveromgeving. Deze verbinding is uiteraard goed beveiligd. Middels deze verbinding worden er als het ware kopieën gemaakt van uw omgeving en deze worden zorgvuldig opgeslagen. Mocht er een calamiteit of storing optreden – denk aan de recente malwarevarianten Petya en WannaCry –, dan hoeft de dienstverlening hier niet onder te lijden; er kan direct beroep gedaan worden op de externe ICT-omgeving.

Voorkom downtime

DRaaS gaat verder waar eenvoudige back-up ophoudt. Het is namelijk zo dat DRaaS niet alleen de data veiligstelt (zoals back-up via de cloud), maar ook een complete server-infrastructuur biedt. Er hoeft geen langdurige restore te worden gestart. De zogeheten ‘uitwijk’ (back-upomgeving) is direct toegankelijk. De omgeving met het geselecteerde datapunt komt in de cloud in minimale tijd online. Alle bestanden en diensten staan direct tot de beschikking van gebruikers; de dienstverlening kan snel doorgaan.

Flexibel en schaalbaar

Het voordeel van DRaaS is de flexibiliteit. U kunt ervoor kiezen om slechts één server te herstellen, tot aan het gehele serverpark, bij wijze van spreken. Verder kunnen er eenvoudig nieuwe omgevingen worden toegevoegd of verwijderd op het moment dat dit nodig is.

De continuïteit van uw bedrijf essentieel?

Wilt u eventuele downtime voorkomen en de continuïteit van uw dienstverlening zekerstellen? Neem contact met ons op. Wij zijn partner van Uniserver en gespecialiseerd in diensten als Data Recovery as a Service. Neem contact op via 0297-28 88 73.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!