Advisor ICT solutions logo

Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding

Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Misschien voldoet het huidige pand niet meer aan de wensen of is het te klein geworden voor alle medewerkers. Wat de reden ook is, er komt veel kijken bij een bedrijfsverhuizing.

Om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt is een goede voorbereiding essentieel. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ICT voorziening op orde is, waaronder je internetverbinding.

Een betrouwbare en snelle internetverbinding is tegenwoordig onmisbaar voor elk bedrijf. Of je nu bij je bestanden wil in je OneDrive, wil bellen met een klant via Teams of het belangrijk vindt dat bezoekers ook direct aan de slag kunnen, een goede zakelijke internetverbinding is cruciaal voor de dagelijkse werking van je bedrijf.

Bij een verhuizing naar een nieuw bedrijfspand is het daarom belangrijk om de juiste zakelijke internetverbinding te kiezen. In dit artikel geven we tips die je helpen aan de perfecte internetverbinding voor jullie nieuwe bedrijfslocatie.

1. Bepaal je internetbehoeften

Het is belangrijk om te weten wat je internetbehoeften zijn voor je nieuwe locatie. Hoeveel bandbreedte heb je nodig? Hoeveel gebruikers zijn er? Zijn er specifieke toepassingen die veel bandbreedte nodig hebben?

2. Vraag om informatie over de beschikbare infrastructuur

Controleer bij de verhuurder of eigenaar van het pand of er al internetverbindingen aanwezig zijn en of er beperkingen zijn voor bepaalde soorten internetverbindingen.

3. Bepaal de beveiligingsvereisten

Overleg met je internetaanbieder over de beveiligingsvereisten, zoals firewalls, en antimalwaresoftware om je netwerk te beschermen.

4. Vergelijk verschillende aanbieders

Er zijn veel aanbieders van zakelijk internet, dus neem de tijd om verschillende opties te vergelijken. Let op de prijs, de service, en de beschikbaarheid in jouw gebied.

5. Houd rekening met toekomstige groei

Zorg ervoor dat je internetverbinding voldoende capaciteit heeft om te groeien met je bedrijf. Overweeg een abonnement dat kan worden verhoogt of een verbinding met hogere bandbreedte.

6. Bespreek de service-level-agreement

Zorg ervoor dat je een duidelijke service-level-agreement (SLA) hebt met je internetaanbieder. Dit omvat zaken als uptime, responsetijd, en verantwoordelijkheid bij storingen.

7. Zorg voor back-up verbindingen

Zorg voor back-up verbindingen voor als er storingen zijn in het primaire netwerk. Dit kan eenvoudig door een extra internetaansluiting op de bedrijfslocatie. Zo blijven essentiële bedrijfsprocessen via internet ongestoord beschikbaar, zoals cloudapplicaties of telefoonverkeer.

8. Zorg voor een draadloos netwerk

Overweeg het installeren van een draadloos (WiFi-)netwerk voor gemakkelijke toegang tot het internet voor alle medewerkers en/of bezoekers. Dit maakt het mogelijk om overal in het pand te werken.

9. Plan het installeren van het netwerk vroegtijdig

Overleg met je internetaanbieder om te bepalen wanneer de installatie moet plaatsvinden en zorg dat het netwerk op tijd is geïnstalleerd.

10. Test de verbinding voor de overstap

Test de internetverbinding voordat je naar het nieuwe bedrijfspand verhuist om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht.

Door deze tips te gebruiken kies je eenvoudig de juiste zakelijke internetverbinding voor je nieuwe bedrijfspand. Zorg ervoor dat je verbinding veilig en betrouwbaar is, voldoet aan al je behoeften en kan groeien met je bedrijf als dat nodig is.

Benieuwd welke oplossing het meest geschikt is voor jouw organisatie? Onze ervaren Communicatie consultants helpen je graag met het afstemmen van de benodigdheden op jullie behoeften. Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via info@advisor.nl of 088-2384555.

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding

Om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt is een goede voorbereiding essentieel. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ICT voorziening op orde...

Lees meer
Hoe je met een managed service provider weer grip krijgt op je IT

Met een managed service provider (MSP) kun je het beheer van IT-diensten allemaal uitbesteden en heb je gegarandeerde kwaliteit. Ontdek hoe we als MSP jouw werk een stuk...

Lees meer
Onderdeel van