Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Hoe gezond is jouw wifinetwerk?
Weet jij hoe de gebruikers van het bedrijfsnetwerk de snelheid en stabiliteit ervan ervaren? Uiteindelijk is iedereen er namelijk bij gebaat dat hun gebruikerservaring optimaal is. Meraki komt met een oplossing die inzicht geeft hoe ‘gezond’ elke draadloze verbinding met het wifinetwerk is: Meraki Wireless Health.

Compleet inzicht in alle netwerkervaringen

Er zijn veel factoren die kunnen zorgen voor een slechte gebruikerservaring. Het is vaak zo dat gebruikers de schuld geven aan het wifinetwerk waarmee zij verbonden zijn. Met Meraki Wireless Health heeft de ICT-beheerder inzicht in waar het probleem daadwerkelijk ligt. Ligt het aan het wifinetwerk of is een andere factor, zoals de WAN-verbinding of de applicatieserver, de boosdoener. Combineer Meraki Wireless Health met Meraki Insight voor een compleet end-to-end-inzicht in alle factoren van de netwerkervaring.

Automatische probleemherkenning

Meraki Wireless Health versimpelt het optimaliseren van draadloze wifinetwerken door automatisch eventuele problemen te constateren in drie categorieën:

  • Kunnen gebruikers succesvol verbinding maken met het draadloze netwerk?
  • Hebben verbonden gebruikers een goede netwerkervaring?
  • Zijn er access points overbelast of hebben deze optimalisatie nodig?

Inzicht vanuit het Meraki Dashboard

Alle onderdelen van Cisco Meraki zijn eenvoudig in te zien en te beheren vanuit het Meraki Dashboard. Dat geldt ook voor Wireless Health. In één oogopslag is zichtbaar welke devices (Mac OS X, Windows 10, Chrome OS, etc.) het meeste problemen ervaren en welke access points geoptimaliseerd moeten worden of overbelast zijn.

Eenvoudig toegevoegd

Cisco Meraki Wireless Health is een aanvulling op uw bestaande Cisco Meraki-diensten. Het handige is dat je hiervoor geen aparte apparatuur hoeft te installeren. De oplossing is door middel van een softwarematige update te gebruiken.

Meer weten over je wifinetwerk?

Ervaren gebruikers van jullie wifinetwerk ook problemen en weet je niet waaraan het precies ligt? Wil je meer weten over de voordelen van Cisco Meraki en Wireless Health? Neem contact op met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Heb je een vraag over deze blog?
Stel een vraag

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Productiever en veiliger werken dankzij managed wifi

Wifi is van levensbelang voor elke organisatie. Daar hoeven we je niet van te overtuigen. Maar hoe zorg je ervoor dat het snel, stabiel en veilig werkt, en...

Lees meer
Altijd bereikbaar met zakelijke telefonie via KPN EEN

Als klant wil je dat je gewoon altijd goed geholpen wordt. Dat vinden wij niet meer dan logisch. Een goede dienstverlening begint bij een optimale bereikbaarheid. Met zakelijke...

Lees meer
Sla twee vliegen in één klap: verbeter je telefonische bereikbaarheid én je klanttevredenheid

Als er één aspect van grote invloed is op de klanttevredenheid, dan is het wel je telefonische bereikbaarheid. Lang in de wacht staan of eindeloos worden doorverbonden; niemand...

Lees meer
Onderdeel van