Advisor ICT solutions logo

Zakelijk bellen vanuit huis

Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Zakelijk bellen vanuit huis
Zo, dat was snel omschakelen. Binnen één weekend wist een groot deel van de Nederlanders met een baan, dat ze deze per direct vanuit huis moesten gaan werken. En dat brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Zeker als je thuiswerken nog niet gewend was. Inmiddels heb je vast de beste plek gevonden in huis, op je zolderkamer, aan de eettafel of aan een bureau in je slaapkamer. Als het over bellen gaat merken we dat nog niet iedereen zijn draai gevonden heeft. Zeker als je geen mobiel van de zaak hebt of je op een servicedesk werkt.

Daarom zetten we graag de opties op een rij waarmee je thuis kunt bellen alsof je op kantoor zit (voor de buitenwereld dan).

1. Zakelijk bellen met een vast nummer vanaf je computer (desktop of laptop)

Wat kun je?

Heb je een KPN EEN oplossing? Dan maken we jouw telefoonnummer beschikbaar op je laptop of desktop zodat je zakelijk kan bellen. We doen dat met een zogenaamde SoftPhone. Dat betekent dat je telefoontjes binnenkrijgt op je computer met SoftPhone software. Eenvoudig gezegd zie je dan dus een scherm waarin je een nummer in kunt toetsen en kunt opnemen en ook met je eigen nummer naar buiten kunt bellen.

Heb je geen KPN EEN oplossing maar wel een on-premise telefooncentrale? Ook dan is dit een mogelijkheid. We zetten dan de KPN EEN oplossing naast je on-premise centrale. De telefoonnummers worden dan doorgeschakeld naar KPN EEN. Hier zijn wel kosten aan verbonden. We vertellen je er graag meer over.

Hoe werkt het? 

Wij zetten deze SoftPhone oplossing graag voor je aan in onze beheeromgeving. Daarnaast geven we iedere gebruiker een eenvoudige handleiding voor het installeren van de software. Onze ervaring leert dat gebruikers hier in de meeste gevallen zelf uitkomen. Als het niet lukt kunnen wij altijd ondersteuning bieden op afstand. Als de oplossing aanstaat en de software is geïnstalleerd kan het direct gebruikt worden.

Wat kost het?

Aan het aanzetten van deze doorschakelen en het installeren van SoftPhone zijn geen kosten verbonden (tenzij je nog geen KPN EEN hebt). Ook het installeren van de software op je computer is gratis. Het is wel van belang dat je een goede headset hebt, maar wellicht heb je deze al in je bezit. Anders helpen wij je hier graag mee, we hebben headsets in verschillende prijsklasse.

2. Bellen naar een vast of mobiel nummer vanuit Microsoft Teams

Wat kun je?

Vanuit Teams kun je ook uitbellen naar vaste en mobiele nummers vanaf je computer. Zo gebruik je Teams eigenlijk gewoon als telefoon.

Hoe werkt het

Wij koppelen aan de achterkant jouw telefoonnummer aan je Teams account en zetten de optie “naar vaste en mobiele nummers bellen” aan. Als je in Teams uitbelt, zoals je dat gewend bent, krijg je de optie om met je Teams account of met je vaste nummer uit te bellen. Daarnaast kun je ook gewoon telefoonnummers intoetsen om te bellen.

Wat kost het?

Gebruik je al Teams? Dan betaal je een vast bedrag per user per maand extra om van deze optie gebruik te maken. Gebruik je nog geen Teams, dan spreken we graag een keer over de installatie van Teams. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede headset hebt. Veel mensen hebben deze al, maar ook hierin adviseren we graag zodat zakelijk bellen nog beter is ingericht. Neem hier contact op.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Hoe kun je real-time tracking garanderen in heel Europa?

Huidige situatie van de transport & logistieke sector. De sector kent verschillende uitdagingen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van leveringen...

Lees meer
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding

Om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt is een goede voorbereiding essentieel. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ICT voorziening op orde...

Lees meer
Onderdeel van