Apps (PowerApps)

Wat zijn PowerApps?

PowerApps zijn apps zoals je die op bijvoorbeeld je telefoon kent, maar die ook in een browser geopend kunnen worden. PowerApps werken op dezelfde manier als “gewone” apps en zijn beschikbaar op alle soorten devices en platformen (dus ook gewoon op je iPhone of Android, of geïntegreerd in Teams). Het verschil met “normale” apps is dat deze PowerApps gebouwd zijn op het Microsoft Office365 platform. Het voordeel hiervan is dat de apps naadloos integreren met andere tooling van Microsoft en dat de licentiekosten in de meeste gevallen al inbegrepen zijn in de Office365 kosten.

Wat zijn de voordelen van PowerApps

Vereenvoudigen van bedrijfsprocessen

De processen in de meeste organisaties zijn eindeloos. Veel van deze processen zijn handmatig en kosten veel tijd. Denk bijvoorbeeld aan het ziekmelden van een medewerker. De medewerker belt zijn leidinggevende. De leidinggevende opent een systeem en zoekt de medewerker op om hem ziek te melden. Vervolgens moet de leidinggevende hem ook weer beter melden. Een app maakt het hele proces ineens een stuk eenvoudiger, minder foutgevoelig en sneller.

Doorlooptijd

PowerApps worden gebouwd op een zogenaamd “low code platform”. Dat betekent dat Apps snel en eenvoudig gebouwd kunnen worden.

Kosten

De kosten van PowerApps zijn geintegreerd in veel licenties van Microsoft. Dit betekent dat je alleen kosten maakt voor de ontwikkeling van de app, en niet voor het gebruik ervan.

Voorbeelden van eenvoudige apps

De mogelijkheden voor PowerApps zijn eindeloos. Ieder bedrijf heeft andere processen en dus andere behoeften. We hebben een aantal apps gebouwd, waar meerdere klanten van ons gebruik van maken, en wij zelf trouwens ook!

Lunch app

Bij ons op kantoor wordt de lunch verzorgd. Als je gebruik maakt van de verzorgde lunch, betaal je voor wat je gegeten hebt. Voorheen werd dit opgeschreven, en werd aan het einde van de maand handmatig berekend wat je moest betalen. Nu kun je in de app aangeven wat je gegeten hebt en wordt het automatisch geincasseerd aan het einde van de maand. Natuurlijk zijn hier veel varianten op mogelijk. Bijvoorbeeld een vast bedrag voor de lunch, als je er gebruik van maakt. Ook de incasso hoef je niet te koppelen als je dat niet wilt.

Deskplanner

Deze app hebben we snel gebouwd vanwege de beperkte werkplekken die bij veel organisaties ontstaan door de 1,5 meter samenleving. We kunnen een plek reserveren via de app, zodat we zeker weten dat we niet voor niks naar kantoor komen. Je kunt per afdeling plekken definieren en vaste plekken maken. Zo weet je, als er iemand toch ziek wordt, wie er naast die persoon gezeten heeft. Deze deskplanner kan ook gebouwd worden voor het reserveren van bijvoorbeeld parkeerplekken.

Who is who

In je app collega’s opzoeken, inclusief foto, telefoonnummer, e-mailadres. Zo kun je snel opzoeken wie je nodig hebt op je telefoon.

Evenementenplanner

Zijn er intern cursussen of evenementen? Deze kunnen gepusht worden via de evenementenplanner. Via de planner kun je ook aangeven of je aanwezig bent of niet.

Andere Apps

Andere apps die we ontwikkeld hebben voor klanten zijn de absentiemelder, declaratie app, verlof aanvraag app, werkvoorbereiding en rapport generator app.

Heb je een vraag over deze dienst?

Stel een vraag

  Heb je een vraag over deze dienst? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer