BI/Dashboarding (Power BI)

Power BI laat je zien wat er in je organisatie gebeurt. Soms is het lastig om je organisatie de juiste richting op te sturen. Want om te kunnen sturen moet je weten waar je bent. Met data uit verschillende bronnen wordt dat al snel knap lastig. In Power Bi brengen we de informatie uit verschillende systemen samen. Door de juiste data te tonen aan verschillende afdelingen in een dashboard ontstaat er duidelijkheid over waar je staat als organisatie, en kun je samen bijsturen en beslissen waar je heen wilt.

Hoe we werken

1. Doelen bepalen en informatie zoeken

De belangrijkste vraag is: Wat wil je weten? Wat zijn je organisatiedoelen? Zo kan de HR afdeling een jaarlijks budget hebben waar ze niet overheen mogen. De directie heeft waarschijnlijk een omzetdoelstelling, waarbij wellicht nog gedefinieerd is welke diensten of producten moeten groeien. De salesafdeling heeft een omzetdoelstelling, zowel gezamenlijk als individueel. We brengen samen al deze doelen in kaart. Meestal doen we dit gefaseerd en starten we bij de belangrijkste doelstellingen.

2. Data koppelen

We kijken in welke systemen de data staat waarop de doelen gebaseerd zijn. Deze data koppelen we aan Power BI. Dit klinkt eenvoudig maar is meestal knap ingewikkeld. Denk bijvoorbeeld aan twee systemen die beide gekoppeld moeten worden en beide het salaris administreren, de één per 4 weken, de ander per maand, de ene inclusief vakantiegeldopbouw, de ander zonder. Over alle data die gekoppeld wordt moet nagedacht worden, omdat anders gestuurd wordt op onjuiste informatie, dit kan grote schade aan een organisatie veroorzaken.

3. Data inzichtelijk maken in dashboards

Als de data gekoppeld is en de wensen en doelen van een afdeling of persoon zijn duidelijk gaan we een dashboard bouwen. De vrijheid hierin is eindeloos, cirkeldiagrammen, lijstjes etc. Ook selecties maken in een dashboard en doorklikken naar een dieper gelegen dashboard of naar een bronsysteem behoort tot de mogelijkheden.

4. Dashboards ontsluiten voor de juiste mensen op de juiste plek

Als de dashboards “af” zijn ontsluiten we ze op de juiste plek. Dat kan onder andere door iemand toegang te geven tot zijn eigen dashoard in Power BI, geïntegreerd in Teams, of als app op je telefoon of tablet.

De voordelen van Power BI

 • Enorme ontwikkelsnelheid: Microsoft doet er alles aan om voorop te blijven lopen op het gebied van functionaliteit
 • Optimale integratie met Microsoft 365 en Azure
 • Standaard koppelingen met vele bronnen
 • Pricing: aanzienlijk voordeliger dan de concurrenten met gelijkwaardige functies

Waarom Power BI bij Advisor

 • Team van specialisten met opleidingen op het gebied van data-analyse
 • Advisor heeft niet alleen verstand van BI. We hebben verstand van de gehele ICT omgeving. We kunnen je dashboard ook integreren in Teams of SharePoint

Interesse gekregen? We horen het graag!

Heb je een vraag over deze dienst?

Stel een vraag

  Heb je een vraag over deze dienst? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer