Mobile device management (MDM)

Mobile device management: wat is het?

Grote kans dat je collega’s tegenwoordig niet alleen maar op kantoor werken, toch? Waar zij ook werken, hun laptops en smartphones moeten altijd over de juiste apps, instellingen en beveiliging beschikken. Via mobile device management (MDM) regel je dat in. MDM is een beheeroplossing waarmee jij op afstand de toestellen van je collega’s up-to-date houdt.

Waarom je niet zonder MDM kunt

Handmatig beheer van de laptops en smartphones is arbeidsintensief en niet meer van deze tijd. Met MDM kun je al je toestellen op afstand beheren, ongeacht fabrikant of besturingssysteem. Bovendien kun je updates en instellingen in één keer naar alle gebruikers uitrollen en standaardisatie doorvoeren. Zo wordt het beheren en het beveiligen van je toestellen eenvoudig.

Beheer met MDM: al je toestellen altijd up-to-date en onder controle

Met MDM, zoals Microsoft Intune, kun je de apps op de toestellen heel makkelijk beheren. Iedereen beschikt daardoor altijd over de juiste versie van de app. Ook toestelinstellingen pas je heel makkelijk aan. Denk aan het in- en uitschakelen van wifi-verbindingen, of het blokkeren van mogelijk schadelijke websites. Dat draagt bij aan een verantwoord gebruik én zorgt voor veel gebruiksgemak. Daarnaast weet je precies welke toestellen er in omloop zijn en kun je standaardisatie doorvoeren, wel zo makkelijk.

Beveiliging met MDM: je informatie blijft binnenboord

Zakelijke gegevens mogen natuurlijk niet op straat komen te liggen. MDM maakt het makkelijker de zakelijke data op de toestellen te beveiligen. Dat kan op veel verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zakelijke en privé-informatie van elkaar scheiden en informatie op toestellen op afstand wissen. Ook kun je collega’s verplichten om een wachtwoord in te stellen. De ruime keuze uit mogelijkheden stelt je in staat informatie op toestellen 24×7 veilig te houden.

De belangrijkste kenmerken van MDM:

 • Beheer toestellen op afstand, wanneer jij dat wilt
 • Beheer toestellen allemaal tegelijk, ongeacht fabrikant of besturingssysteem
 • Iedereen werkt met dezelfde updates en instellingen
 • Je collega’s blijven lang zorgeloos doorwerken
 • Jouw zakelijke data blijft ook op afstand sterk beveiligd

Waarom wij jouw trusted advisor voor MDM zijn:

 • Gegarandeerd advies en oplossingen op maat
 • Volledige begeleiding tijdens het gehele traject
 • Vaste maandelijkse tarieven per werkplek
 • 24×7-ondersteuning voor al je vraagstukken
 • Advisor werkt alleen met A-merken

Heb je een vraag over deze dienst?

Stel een vraag

Gerelateerde diensten

  Heb je een vraag over deze dienst? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

  Zet de punten op de i van je security 

  Al enige jaren tekent zich een trend af in het zakelijke landschap. Bedrijven maken vaker gebruik van cloudoplossingen en krachtige mobiele devices en daardoor zijn medewerkers in staat overal te…

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer