Quickscan

Quickscan: wat is het?

De ict ontwikkelt zich in hoog tempo. Maar waar doe je nu goed aan als verantwoordelijke voor de ict? Moet je inzetten op productiviteit, of wil je meer de nadruk leggen op veiligheid? Hoe faciliteer je thuiswerken op de manier die het beste past bij jouw organisatie? Het zijn ingewikkelde vraagstukken waarbij jouw huidige omgeving als uitgangspunt dient. Om goede keuzes te maken scannen we je huidige omgeving. Daarvan maken we een rapport, inclusief aanbevelingen en/of een roadmap.

Voor wie is de quickscan bedoeld? 

De quickscan is bedoeld voor organisaties met 20 tot 500 medewerkers, die vooruit willen en willen weten waar kansen liggen om hun ict voor ze te laten werken. We nemen de quickscan bij voorkeur af met de persoon die ook daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de ict. Je hoeft niet technisch onderlegt te zijn, maar het mag wel. Wij passen onze vragen aan aan jouw kennisniveau. Tijdens een quickscan stellen we alleen vragen, we gaan dus niet de systemen in en hebben geen wachtwoorden nodig.

Welke vragen stellen we tijdens de quickscan? 

We hebben verschillende quickscans beschikbaar, onder andere als het gaat over het opslaan van data (cloud, op locatie of hyride), veiligheid (security scan) en productiviteit van medewerkers (productivity scan). Soms is het goed om ze te combineren zodat je een volledig beeld krijgt. Onderstaand staan een aantal onderwerpen waar we dieper op in gaan in de cloudscan:

 • Hoe is je huidige IT- en/of cloudomgeving ingericht
 • Wat zijn je strategische doelstellingen voor de komende periode
 • Wat is het doel van specifieke applicaties, sites, databases, omgevingen, werkplekken etc
 • Hoeveel gebruikers, data, werkplekken etc faciliteer je
 • Wat voor data verkeer heb je, hoe is de uitwisseling hiervan geregeld en voldoet aan de wensen en eisen als het om veiligheid en vertrouwelijkheid gaat
 • Zijn er wettelijke eisen als het gaat om de locatie van de data
 • Zijn er performancewensen en is er sprake van piekbelastingen
 • Wat zijn de gevolgen van downtime
 • Zijn er compliance eisen

Meer weten?

Wil je weten hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van ict? We nemen graag een scan bij je af, via Teams of fysiek op locatie. Laat je naam en nummer achter en we nemen contact met je op.

 

Heb je een vraag over deze dienst?

Stel een vraag

Gerelateerde diensten

  Heb je een vraag over deze dienst? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

  Zet de punten op de i van je security 

  Al enige jaren tekent zich een trend af in het zakelijke landschap. Bedrijven maken vaker gebruik van cloudoplossingen en krachtige mobiele devices en daardoor zijn medewerkers in staat overal te…

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer