Intranet (SharePoint)

SharePoint: wat is het

SharePoint is de intranet oplossing van Microsoft. Met SharePoint kun je onder andere online bestanden delen en zoeken, versies beheren, maar ook samen werken aan hetzelfde document en berichten en nieuws delen. SharePoint is geïntegreerd in Microsoft Office365 en werkt naadloos samen met onder andere applicaties en software van Microsoft zoals Teams, PowerBI, Word, Yammer, PowerPoint, Excel, Outlook etc. Met andere woorden: met SharePoint kun je de interne communicatie op één platform samenvoegen en stroomlijnen op de manier die het beste past bij jouw organisatie.

Voor wie is SharePoint bedoeld

SharePoint is bedoeld voor organisaties waarin wordt samengewerkt en informatie wordt gedeeld. Wij zien dat organisaties met meer dan 10 medewerkers voordeel halen uit het gebruik van SharePoint. Onze klanten die SharePoint effectief gebruiken zijn grotendeels tussen de 20 en 250 medewerkers. Deze oplossing is niet branche specifiek. Het is wel belangrijk om te kijken naar de aard van iemands werk: een kassière heeft andere informatie- en communicatiebehoeften dan een accountmanager.

Kenmerken en voordelen van SharePoint

Voldoet aan AVG/GDPR

Informatie en bestanden die opgeslagen worden in Teams en SharePoint vallen onder de beveiliging en governance regels van Office 365 omgeving. Hierdoor kunnen organisaties eenvoudiger voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving en worden boetes voorkomen.

Locatie en device onafhankelijk werken

De volledige oplossing staat in de Cloud en is daardoor door de meeste apparaten met een Internet verbinding te benaderen.

Eén waarheid

Efficiënter en sneller samenwerken door bestanden en informatie met elkaar te delen in plaats van toe te sturen. Dit voorkomt tevens dat er verschillende versies in omloop zijn en er dus niet één waarheid is.

Onderdelen van SharePoint

 • Intranet landingspagina
 • Landingspagina per afdeling
 • Landingspagina per project en/of klant
 • Aanmaken afdelingen en gebruikers rechten structuur
 • Ingerichte en aan Intranet gekoppelde Teams omgeving

Optionele onderdelen

 • Opmaak in huisstijl
 • API koppelingen met bijvoorbeeld ERP en/of CRM systeem
 • Apps ontwikkelen

Het is mogelijk om je fileserver te vervangen voor SharePoint. Of dit een verstandige keuze is hangt van veel factoren af, we geven je graag advies op maat hierover.

SharePoint bij Advisor: technische- en adoptiespecialisten

Technische consultants

Advisor heeft technische medewerkers in huis die opgeleid zijn om deze Microsoft technologie te installeren voor jouw organisatie. Zij voldoen aan strenge opleidingseisen van Microsoft en hebben veel ervaring met de technische installatie van SharePoint.

Vertaling vanuit de business

Met de technische installatie van SharePoint ben je er nog niet. Ook de inrichting is belangrijk. Welke processen zijn belangrijk in jouw organisatie en hoe werken ze? Hoe wordt er nu gecommuniceerd en welke communicatiestromen kunnen vervangen worden door ze in SharePoint te integreren en welke beter (nog even) niet? Wij hebben specialisten met jarenlange ervaring met SharePoint. Zij kijken samen met je naar de vertaling vanuit de business.

Adoptiespecialisten

En als het dan allemaal werkt en ingericht is, dan gaat iedereen in je organisatie enthousiast aan de slag met SharePoint. Uit onderzoek blijkt dat het gros van de mensen moeite heeft met verandering en daardoor weerstand voelt. Gelukkig hebben wij een aantal adoptieconsultants die speciaal opgeleid zijn om de adoptie van Microsoft technologie te begeleiden. We werken bijvoorbeeld met Champions: We kijken welke mensen in jouw organisatie het van nature leuk vinden om bij veranderingen de kar te trekken. Deze collega’s trainen en ondersteunen we zodat ze als echte champions de andere collega’s te enthousiasmeren en te helpen.  Zo krijgen collega’s met natuurlijke weerstand eerder een positief gevoel bij het gebruik. Deze opzet heeft zich al meerdere malen bewezen!

Heb je een vraag over deze dienst?

Stel een vraag

  Heb je een vraag over deze dienst? We horen het graag! We doen ons uiterste best om je vraag dezelfde dag nog op te pakken.

  Gerelateerd

   Up-to-date met onze nieuwsbrief

   Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

   ISDN stopt september 2019

   Laat u niet verrassen en kom in actie!

   Lees meer