ISDN Stopt

Stap over naar cloudtelefonie!

Op 1 september 2019 stopt ISDN1 enkelvoudig, ISDN2 meervoudig en PSTN meervoudig. Dit betekent dat bedrijven diensten die nu over deze verbindingen lopen op een andere manier moeten vormgeven en inrichten. De afgelopen jaren nam het aantal alternatieven – zoals Voice over IP – snel toe en daalde het aantal ISDN gebruikers hard. De dienst wordt daarom door nieuwe oplossingen vervangen, die beter passen bij de eisen van deze tijd. Bekijk onze instructiefilm:

Wat is ISDN?

Integrated Services Digital Network, ook wel ISDN genoemd, is een vorm van digitale telefonie en de opvolger van analoge telefonie. Het voordeel van ISDN is, dat je over dezelfde telefoonlijn gelijktijdig meerdere telefoongesprekken en datadiensten kunt voeren. Omdat ISDN data digitaal over de lijn stuurt, wordt de capaciteit beter benut.

Waarom stopt ISDN?

De laatste jaren zijn de tarieven voor telefonie onder druk van het goedkopere en veelzijdigere VoIP-telefonie sterk gedaald. Omdat de tarieven voor ISDN nog relatief hoog zijn, neemt het gebruikt sterk af. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aandeel VoIP-telefonie juist hard groeit. ISDN is commercieel gezien niet meer aantrekkelijk waardoor KPN heeft besloten om de dienst uit te faseren.

Waarom overstappen?

Nu ISDN binnenkort gaat verdwijnen is het belangrijk om nu te kijken naar een alternatief in de vorm van cloudtelefonie. Het overstappen naar een alternatief vergt tijd, helaas blijkt uit de praktijk dat bij zulke veranderingen het gros pas overstapt op het laatste moment. Het implementeren van de nieuwe oplossing heeft ook tijd nodig. Daarom raden wij u aan om dit kwartaal al over te stappen.

Voor overstappen naar cloudtelefonie kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

De alternatieven

Hosted Voice

Hosted Voice is een vaste telefoniedienst met een telefooncentrale in de cloud. De dienst is een volwaardig alternatief voor vaste telefonie van ISDN en biedt u een flexibele, betrouwbare en kostenbesparende oplossing voor uw vaste telefonievraagstuk. Met Hosted Voice verlopen inkomende en uitgaande gesprekken via het internet, in plaats van via de reguliere telefoonlijn.

SIP Trunk

Managed SIP Trunk biedt een volwaardige oplossing als alternatief voor het vaste telefonienetwerk van ISDN zonder dat u afscheid hoeft te nemen van uw huidige telefooncentrale en telefoontoestellen. SIP Trunk sluit de telefooncentrale op uw locatie aan op het wereldwijde telefonienetwerk via een VoIP-Gateway.

PSTN

Naast ISDN kunnen ook de PSTN oplossingen als pinnen en beveiliging overgaan naar op breedband gebaseerde telefonie oplossingen.

Wij regelen het voor u

We regelen telefonie van aanvraag tot oplevering. We koppelen vestigingen en maken het mogelijk om onderling gratis te bellen. Als u dat wilt, zorgen we ervoor dat u zowel thuis als op kantoor bereikbaar bent op hetzelfde nummer. Wijzigingen en verzoeken kunnen we veelal direct doorvoeren. Afhankelijk van de afspraken zijn onze specialisten bij storingen vierentwintig uur per dag beschikbaar.

Lees meer

Wij zijn verhuisd!

Vanaf 16 december 2019 kunt u ons vinden op een nieuwe locatie.

Ons nieuwe adres: Communicatieweg 5, 3641 SG Mijdrecht