Advisor ICT solutions logo

De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker
Home » Inspiratie » Blogs » moderne werkplek » De moderne werkplek
Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s kunnen gebruiken. De moderne werkplek biedt uitkomst. Hoe beheer je deze zonder dat het je te veel tijd kost? En hoe houd je deze veilig en gebruiksvriendelijk terwijl je je collega’s van alle vrijheden en gemakken wilt voorzien? We vertellen je meer.

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker

Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s kunnen gebruiken. De moderne werkplek biedt uitkomst. Hoe beheer je deze zonder dat het je te veel tijd kost? En hoe houd je deze veilig en gebruiksvriendelijk terwijl je je collega’s van alle vrijheden en gemakken wilt voorzien? We vertellen je meer.

De moderne werkplek ‒ wat was dat ook alweer?

De moderne werkplek maakt het inrichten en beheren van jouw werkplekomgeving eenvoudig en efficiënt; qua apps, functionaliteiten en security is hij altijd up-to-date. Je collega’s kunnen vanaf elke locatie veilig gebruikmaken van hun vertrouwde werkomgeving met applicaties en bestanden. Hier kon je al lezen welke voordelen het je organisatie en collega’s biedt. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen voor jou als IT-beheerder of IT-manager.

Gemak en eenvoud voor jou als IT-beheerder

Een aantal tools die jouw leven als IT-beheerder makkelijk maken:

  • Mobile Device Management: Je gunt je collega’s de vrijheid om te werken waar, wanneer en met welke apparaat ze willen. Door gebruik te maken van een Mobile Device Management-oplossing (MDM) bepaal jij de kaders waarbinnen dit gebeurt. Dit doe je aan de hand van gebruikersprofielen die je vooraf configureert. Ken deze toe aan je collega’s en waarborg zo de veiligheid van alle data, apps en privacy. Ook nieuwe applicaties en updates verstuur je op afstand via de online omgeving.
  • Endpoint security: Voorzie al je endpoints (o.a. smartphones en laptops) van speciale antivirussoftware en je bent een stuk zekerder van veilig en verantwoord gebruik. De software wordt automatisch door ons up-to-date gehouden en beschermt zo continu tegen virussen, hacks en ransomware. Online zie je in één overzicht snel en duidelijk de beveiligingsstatus van alle endpoints.
  • Microsoft Teams: Met Teams werkt iedereen makkelijker en slimmer samen. Natuurlijk kennen we allemaal Teams als oplossing om videovergaderingen mee te houden. Maar de oplossing biedt veel meer. Bestanden ordenen, delen met anderen, chatten, en dat allemaal handig geordend per project(team). Wist je dat je zelfs vaste telefonie kunt integreren in Teams?
  • SharePoint als intranetoplossing: Om nuttige informatie zoals werkinstructies te delen biedt een intranetpagina uitkomst. In Microsoft SharePoint maak en beheer je deze eenvoudig. Lees hier meer over SharePoint als jouw intranetoplossing.
  • Gemak bij het inloggen met Single-Sign On: Voor elk programma dat je collega’s gebruiken apart inloggen ‒ daar maak je hen niet blij mee. Met Single Sign-On koppel je allerlei logins aan de login van de werkplek. Zij loggen één keer in en kunnen vervolgens alle andere programma’s direct gebruiken. Heb je buiten Microsoft andere applicaties die je gebruikt waarvoor ingelogd moet worden? Dan kun je die waarschijnlijk aan je Azure Active Directory toevoegen.
  • Back-up as a service: Je hebt ze liever niet nodig, maar ze zijn onmisbaar voor het geval dat: back-ups. Kies voor het gemak van back-up as a service en zorg dat back-ups automatisch op vooraf geplande tijden plaatsvinden. Back-ups vinden plaats in de cloud. En wil je data terugzetten? Dan kan dat ook eenvoudig en snel vanuit de cloud.

Het beheer écht makkelijk maken?

Besteed jij je tijd liever aan innovatie en de strategische inzet van IT binnen je organisatie? Dan kun je het beheer ook aan ons overlaten. Onze specialisten hebben alle kennis en kunde om jouw IT-verzoeken snel op te pakken. Afhankelijk van wat we afspreken kunnen we zelfs eerstelijnssupport zijn voor je collega’s; zij komen met vragen en verzoeken direct bij ons, en wij lossen het op. 

Kies slimmer werken

Met slimme oplossingen houd jij je collega’s productief. Hoe maak je jullie werkplekken futureproof op het gebied van productiviteit, veiligheid en beheergemak? Laat ons je adviseren. Mail naar info@advisor.nl of bel ons via 088 – 238 45 55.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over moderne werkplek

Bekijk alles
De hybride werkplek is ideaal voor ‘het nieuwe normaal’

In het nieuwe zakelijke normaal werken we flexibeler dan ooit. Op kantoor, thuis of op flexplekken; dankzij de hybride werkplek werken je collega’s overal met hetzelfde gemak. Een...

Lees meer
Een moderne werkplek op maat – Advisor maakt het mogelijk voor je

Zorgeloos werken op elke plek; dat gun je jouw collega’s toch ook? Nu gaat zorgeloos werken verder dan alleen gebruikmaken van de juiste hardware. Je apps, verbindingen en...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van