Advisor ICT solutions logo

Microsoft stopt met Basic Authentication in Exchange Online

Home » Inspiratie » Blogs » Nieuws » Microsoft stopt met Basic Authentication in Exchange Online
Microsoft stopt per 1 oktober 2022 met Basic Authentication in Exchange Online. Dit betekent dat er vanaf dat moment geen gebruik meer gemaakt kan worden van onveilige authenticatieprotocollen zoals POP, IMAP en Exchange Remote Powershell. Dit soort protocollen zijn verouderd en zijn een onveilige manier van authenticatie richting de diensten van Microsoft. Zo maken deze protocollen geen gebruik van een versleutelde verbinding, kunnen gebruikersnaam en wachtwoord als ‘platte’ tekst ingevoerd worden en zijn er geen additionele beveiligingsmaatregelen mogelijk.

In specifieke gevallen maken bedrijven bewust of onbewust nog gebruik van deze protocollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verouderde email clients op een mobiele telefoon of het gebruik van zogenaamde connectors in Exchange Online voor MFP’s met scan functionaliteit.

Als er gebruikers en/of bedrijfsprocessen zijn die gebruik maken van Basic Authentication dan bestaat het risico dat deze stoppen met werken.

Voorkom verhindering in bedrijfsprocessen

Advisor ICT Solutions kan helpen met het in kaart brengen van systemen en gebruikers die mogelijk nog gebruik maken van Basic Authentication. Na het in kaart brengen geven we een duidelijk en helder advies over de te nemen stappen zodat alle bedrijfsprocessen ook na 1 oktober blijven doorlopen. Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of vraag advies aan via de button hieronder.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Nieuws

Bekijk alles
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Sportclinics

Klimmen Strandfietsen Wakeboarden Boulderen

Lees meer
Glenn in 't Veld - Accountmanager

Vertel, wie ben je? Ik ben Glenn in ’t Veld, 30 jaar en kom uit Wilnis. Dit ligt direct tegen...

Lees meer
Onderdeel van