Advisor ICT solutions logo

Updaten naar Windows 11

Alles wat je moet weten voordat je overstapt
Home » Inspiratie » Blogs » Nieuws » Updaten naar Windows 11 – alles wat je moet weten voordat je overstapt
Microsoft heeft onlangs Windows 11 beschikbaar gemaakt. Deze nieuwste update van het Windows-besturingssysteem komt met een aantal interessante nieuwe features. Maar zijn die de overstap waard, en waar moet je op letten als je de update wilt installeren? We sommen de belangrijkste wijzigingen voor je op, en een aantal aandachtspunten voor de overstap.

Een nieuw jasje voor de interface

Iets dat meteen opvalt is de frisse interface die Windows 11 biedt. Met rustige kleuren, nieuwe systeemgeluiden en afgeronde vensterhoeken presenteert Microsoft een heuse visuele make-over. De menu’s en knoppen bieden nu een nóg betere touch-ervaring. De bekende startbalk bevindt zich niet langer in de linkerhoek, maar in het midden van de interface. De bediening wordt daarmee intuïtiever, wat vooral gebruiksgemak oplevert in combinatie met mobiele devices.

Eenvoudig aanmaken van een virtuele omgeving

Windows 11 biedt diverse mogelijkheden voor desktopvirtualisatie. Daarmee maak je je Windows 11-omgeving ook op afstand toegankelijk. Met Windows Sandbox maak je eenvoudig een kopie van je besturingssysteem; die kun je bijvoorbeeld gebruiken als testomgeving voor apps, voordat je ze uitrolt naar je reguliere omgeving. Deze populaire features waren eerder al in Windows 10 beschikbaar en blijven dus behouden in Windows 11. Goed om te weten voordat je overstapt.

Grote focus op security  

Windows 11 is de veiligste Windows-versie tot nu toe, aldus Microsoft. De update komt dan ook met een breed aantal securityoplossingen. Denk aan de versleutelingstool Bitlocker en Windows Hello for Business, dat inloggen veiliger maakt via PIN en autorisatie op basis van biometrische kenmerken. Daarnaast zijn er vele andere tools die je beschermen tegen hacks, datalekken en andere vormen van cybercrime. Security is natuurlijk een zakelijke prioriteit. Windows 11 biedt daarin sterke basisbeveiliging.

Teams en Power Automate-functionaliteit standaard inbegrepen

De chatfunctie van de populaire samenwerkingstool Microsoft Teams is voor het eerst standaard inbegrepen bij Windows 11. Handig voor als je eerder nog niet gebruikmaakte van deze app. Ook Power Automate is standaard geïnstalleerd. Hiermee kun je op laagdrempelige wijze specifieke taken automatiseren. Handige tools voor je productiviteit en samenwerkingen.

Systeemeisen en beschikbaarheid

Microsoft stelt Windows 11 als gratis update beschikbaar voor gebruikers van Windows 10. De minimale systeemeisen zijn 4 GB RAM, 64 GB opslag en een 1-gigahertzprocessor of sneller met twee of meer cores. Meer informatie over de vereisten is te vinden op de Windows 11-website van Microsoft. Het is raadzaam advies in te winnen of je hardware hiervoor geschikt is en ook wat eventuele gevolgen voor bestaande ICT-systemen zijn.

Meer weten?

Wat denk jij? Zijn de updates de moeite waard, of blijf je nog even bij Windows 10? Natuurlijk staan we bij Advisor voor je klaar als je vragen hebt. Ook vertellen we je graag alles over de voordelen van Windows 11 in combinatie met Microsoft 365-werkplekken. Neem online contact met ons op of bel ons via 088 – 238 45 55.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Nieuws

Bekijk alles
Hoe kun je real-time tracking garanderen in heel Europa?

Huidige situatie van de transport & logistieke sector. De sector kent verschillende uitdagingen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van leveringen...

Lees meer
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Sportclinics

Klimmen Strandfietsen Wakeboarden Boulderen

Lees meer
Onderdeel van