Advisor ICT solutions logo

Endpoints: van begin tot eind beveiligd

Home » Inspiratie » Blogs » Security » Endpoints: van begin tot eind beveiligd
In een groeiende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om apparaten goed te beveiligen. Dit doe je met meer dan alleen een wachtwoord en tweefactorauthenticatie (2FA). Dreigingen zoals hacks of ransomware beginnen vaker en agressiever om zich heen te grijpen. Met Endpoint Protection bescherm je de gehele elektronische endpoints-vloot waar jouw medewerkers gebruik van maken.

De basis van endpoints

Medewerkers maken meestal gebruik van bedrijfshardware; toch zie je steeds vaker dat er thuis op de privélaptop of -smartphone ook nog wordt ingelogd om wat werk af te maken. Alle apparatuur die verbonden is met een (bedrijfs)netwerk valt onder de noemer ‘endpoint’. Dit zijn onder meer laptops en desktops, mobieltjes en printers. Devices waar je minder snel aan denkt zijn onder andere wearables, IoT-producten en (virtuele) servers. Na een digitale aanval zijn deze apparaten zonder correcte bescherming kwetsbaar. Zo ligt gevoelige data voor het grijpen en vallen essentiële processen stil.

Bescherming op alle fronten

Een ijzersterke beveiliging is dan ook onmisbaar. Op welke manier kun je alle soorten endpoints binnen jouw organisatie voorzien van up-to-date bescherming? Laat dat vooral aan Advisor over. De devices waar jouw collega’s mee werken voorzien wij door middel van Endpoint Protection van speciale antimalwaresoftware. Deze sterke veiligheidsmaatregel biedt op alle endpoints de veiligheid die je nodig hebt, ongeacht waar of op wat voor hardware je werkt.

Continue monitoring en beveiliging

Aanvullend op de Endpoint Protection is het mogelijk om gebruik te maken van Endpoint Detection and Response (EDR). Deze antimalwareoplossing controleert continu de endpoints om afwijkingen op te sporen. Wordt er een verdacht proces gestart? Nog voor deze daadwerkelijk wordt uitgevoerd zal deze al worden gestopt. Daarbij is ook direct zichtbaar hoe en door wie dit proces is gestart. Toch getroffen? Met één druk op de knop wordt forensische data beschikbaar gemaakt waarmee diep onderzoek kan worden gedaan.

Doorontwikkeling

Hackers leren bij en malware ontwikkelt zich door. Het eenmalig installeren van de antimalwaresoftware is daarom niet voldoende. Na het opzetten van het digitale veiligheidsprogramma zitten wij bij Advisor ook niet stil. Op afstand zorgen wij voor de meest recente updates zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Liever zelf bijhouden welke endpoints goed beveiligd zijn? Wij geven deze mogelijkheid om het inzichtelijk te maken en zo gemakkelijk gericht actie te ondernemen.

Naar eigen smaak

Stel, je wilt het installeren van de antimalwaresoftware uit handen geven maar het beheer door de eigen IT-manager laten doen. In Endpoint Protection van Advisor zijn drie pakketten beschikbaar, namelijk Essential, Advanced en Managed. In het eerste pakket zit de installatie en het inrichten van de monitoringomgeving. Daarnaast controleren wij regelmatig of alles nog actueel is en ontvang je digitaal inzicht in de status. Ben je op zoek naar meer? Ga dan voor de Advanced-optie, waarin onze 

medewerkers controleren of de beveiligingsmaatregelen nog toereikend zijn. Met het Managed-pakket nemen wij het werk op ons als er problemen in beeld komen.

Advisor helpt je op weg

Wil je meer weten over endpoints, Endpoint Protection en alle mogelijkheden? Wij denken en kijken graag met je mee. Deel je gegevens met ons en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Security

Bekijk alles
Endpoints: van begin tot eind beveiligd

In een groeiende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om apparaten goed te beveiligen. Dit doe je met meer dan alleen een wachtwoord en tweefactorauthenticatie (2FA). Dreigingen...

Lees meer
Vijf manieren om de IT-kennis van je collega's te upgraden

In een wereld vol digitale oplossingen is het nog altijd de mens die het verschil maakt als het aankomt op IT-security. Zes op de tien medewerkers in Nederland...

Lees meer
De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s...

Lees meer
Onderdeel van