Advisor ICT solutions logo

Mogen wij jouw bedrijfsnetwerk hacken?

Home » Inspiratie » Blogs » Security » Mogen wij jouw bedrijfsnetwerk hacken?
Het klinkt misschien wat vreemd: iemand vragen om zijn bedrijfsnetwerk te hacken. Toch doen we dit. Als de beveiliging van jouw bedrijfsnetwerk waterdicht is, dan heb je geen zorgen. En als er een lek is, heb je dan liever dat wij het je vertellen, of dat cybercriminelen hier misbruik van maken?

Netwerkbeveiliging is complex

Het bedrijfsnetwerk beveiligen en up-to-date houden is een complexe taak. De dreigingen van buitenaf veranderen continu; cybercriminelen zitten niet stil en ontwikkelen steeds slimmere methodes om bestaande beveiligingsmethodes te omzeilen. Zonder specialistische kennis is het nagenoeg onmogelijk om zelf te testen of de beveiliging nog bestand is tegen alle bedreigingen.

Zo kunnen er programmeerfouten zitten in applicaties, die mogelijk een gevaar vormen. Zelfs het regelmatig updaten van software is geen garantie voor een waterdichte beveiliging. Ook kunnen configuratiefouten in de securityoplossingen een ingang vormen voor cybercriminelen.

Lukt het een hacker om de beveiliging te kraken, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Belangrijke of privacygevoelige informatie kan op straat komen te liggen en persoonsgegevens kunnen worden gestolen, met alle denkbare schade tot gevolg. Tijd voor een nieuwe aanpak: de Pentest.

Ethische hackers

Met een Pentest (ook wel penetratietest genoemd) kunnen eenvoudig de kwetsbaarheden van jouw bedrijfsnetwerk in kaart worden gebracht. Hiervoor werken wij sinds enige tijd samen met DearBytes. Meer over deze samenwerking lees je in het interview met Bart Tempara Leal, Partner Manager bij DearBytes.

Voor de Pentest maken we gebruik van zogeheten ‘ethische hackers’ die proberen jouw bedrijfsnetwerk binnen te hacken. Hierbij gebruiken zij dezelfde methodes en technieken als cybercriminelen doen. Op deze wijze leggen we precies de zwakke plekken in de netwerkbeveiliging bloot.

Na de Pentest presenteren we de bevindingen in een helder rapport, inclusief concrete verbeterpunten en aanbevelingen. Zo weet je precies waar je aan moet werken om de veiligheid op orde te brengen.

Meer weten?

Wil je weten of jouw netwerkbeveiliging bestand is tegen de bedreigingen van tegenwoordig? Mogen wij jouw bedrijfsnetwerk hacken? Neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl voor meer informatie.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Security

Bekijk alles
Endpoints: van begin tot eind beveiligd

In een groeiende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om apparaten goed te beveiligen. Dit doe je met meer dan alleen een wachtwoord en tweefactorauthenticatie (2FA). Dreigingen...

Lees meer
Vijf manieren om de IT-kennis van je collega's te upgraden

In een wereld vol digitale oplossingen is het nog altijd de mens die het verschil maakt als het aankomt op IT-security. Zes op de tien medewerkers in Nederland...

Lees meer
De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s...

Lees meer
Onderdeel van