Vijf manieren om optimaal weerbaar te blijven tegen cybercrime

Home » Inspiratie » Blogs » Security » Vijf manieren om optimaal weerbaar te blijven tegen cybercrime
Hoe zorg je ervoor dat je collega’s altijd en overal goed beschermd zijn tegen cyberdreigingen als ransomware en hacks? Het is een van de grootste uitdagingen voor IT-beheerders en CIO’s. Cybercrime mag je dataveiligheid en productiviteit niet belemmeren. Gelukkig zijn er diverse manieren om dit vraagstuk in te vullen. We lichten er vijf voor je uit, en de voordelen ervan.

1. Creëer bewustwording rondom cybercrime

Weet je dat een groot deel van alle security-incidenten wordt veroorzaakt door eigen collega’s? Vaak gebeurt dat onbewust en is het een gevolg van gebrekkige securitykennis. Zo wordt frauduleuze e-mail niet altijd herkend, of worden slecht beveiligde privélaptops ingezet voor zakelijke taken. Wijs je collega’s op de risico’s ervan en je organisatie werkt al meteen een heel stuk veiliger.

2. Laat je werkplekken voor je beheren

Om je collega’s productief te laten werken, is een up-to-date werkplek belangrijk. Dat geldt ook voor de beveiliging ervan. Op handmatig securitybeheer per werkplek zit je natuurlijk niet te wachten. In dat geval is de managed werkplek een echte uitkomst. Hiermee worden je werkplekken op afstand up-to-date gehouden, inclusief alle beveiligingstools en -instellingen. Je collega’s werken doorlopend met de nieuwste securityupdates en maken zo optimaal gebruik van hun werkplek.

3. Besteed je volledige security uit

Wil je gewoon zeker weten dat al je zakelijke security toekomstbestendig is ingericht? Dan is managed security een interessante optie. Hiermee wordt jou de volledige security uit handen genomen en up-to-date gehouden. Van je werkplekken tot je infrastructuur, en van je telefonie tot je internetverbindingen; jouw security is continu volgens de laatste standaarden ingericht, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

4. Beheer je mobiele toestellen op afstand

Ook de smartphones van je collega’s moeten natuurlijk optimaal weerbaar tegen cybercrime zijn. Dat bereik je met mobile device management (MDM)-oplossingen. Hiermee voorzie je mobiele apparaten op afstand van de juiste apps, instellingen en security. Gewoon, met een druk op de knop, en voor alle devices tegelijk. Verloren devices blokkeer en wis je op afstand, zodat er geen datalekken ontstaan. MDM is daarmee de ideale securitytool in deze thuiswerktijd.

5. Doe de Advisor Security Scan

Het updaten van je security begint bij het inzichtelijk maken van verbeterpunten. Hoe is je security momenteel ingeregeld? Welke onderdelen zijn kwetsbaar? Wat is er voor nodig om de puntjes op de i te zetten? Je ontdekt het met onze Security Scan. Op afstand brengen we je gehele security in kaart en je ontvangt een rapport met daarin alle ins en outs. Klik hier voor meer informatie, zodat je snel weet waar je aan toe bent.

Advisor – jouw aanspreekpunt voor security en cybercrime

  • We zijn ISO 27001-gecertificeerd, de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging
  • Wij nemen je graag alle securitywerkzaamheden uit handen
  • Je profiteert van de zekerheid van advies, begeleiding en oplossingen op maat
  • 24×7-ondersteuning voor al je securityvraagstukken
  • We investeren veel tijd, geld en kennis in het updaten van onze securitykennis

Ben jij goed beveiligd tegen cybercrime?

Wil jij ook gewoon zeker weten dat je je om je security geen zorgen hoeft te maken? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via het onderstaande formulier of bel ons via 088 - 238 45 55.

Heb je een vraag over deze blog?
Stel een vraag

Meer over Security

Bekijk alles
Whitepaper: Zet de punten op de i van je security

Al enige jaren tekent zich een trend af in het zakelijke landschap. Bedrijven maken vaker gebruik van cloudoplossingen en krachtige mobiele devices en daardoor zijn medewerkers in staat...

Lees meer
Vijf manieren om optimaal weerbaar te blijven tegen cybercrime

Hoe zorg je ervoor dat je collega’s altijd en overal goed beschermd zijn tegen cyberdreigingen als ransomware en hacks? Het is een van de grootste uitdagingen voor IT-beheerders...

Lees meer
Maak van ICT-veiligheid een continue actualiteit

Heb jij recent nog iets gelezen over de hacks bij Universiteit Maastricht en Medisch Centrum Leeuwarden? En over hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden? Hoogstwaarschijnlijk niet....

Lees meer
Onderdeel van