Advisor weet waar je heen wilt. Daarom delen we deze concrete IT-trends met je waar je op kunt bouwen. Vanzelfsprekend helpen wij je om deze trends in 2022 om te zetten in kansen voor je organisatie.
Als de coronacrisis ons één positief punt heeft geleerd, is het wel dat we het grootste deel van ons werk goed vanuit huis kunnen doen. We verwachten dan ook dat (gedeeltelijk) thuiswerken gemeengoed zal blijven. Toch zien de meeste werkgevers nog ruimte voor verbetering; 45 procent van de werkgevers wil komend jaar met voorrang investeren in online vergaderen. 41 procent wil dat voor thuiswerken en 26 procent zet nadrukkelijk in op het invoeren van flexibele werktijden.*
Thuiswerken biedt dan wel veel voordeel, maar het kent ook minder positieve kanten. Te lang thuiswerken leidt al snel tot stress, eenzaamheid en een verminderd werkplezier. Om die reden groeit de aandacht voor het persoonlijk welzijn van collega’s. Toon begrip en neem passende maatregelen om je collega’s tevreden en gelukkig te houden; goed voor de werksfeer en de productiviteit.
De productiviteit van thuiswerkers verschilt nogal per persoon. Zorg daarom dat er faciliteiten zijn zoals toegang tot je eigen programma’s en bestanden, handige tools om te communiceren met elkaar (Microsoft Teams) en voor het intern delen van informatie (Intranet o.b.v. SharePoint). Verder zijn de juiste hardware en een ergonomisch verantwoorde werkplek onmisbaar. Hanteer daarnaast een flexibele en persoonlijke benadering voor kantoorbezetting.
Of je nu thuis, op kantoor of ergens anders werkt, je wilt in iedere situatie beveiligd zijn tegen malware, hacks, verlies en diefstal. Een securitytotaalbenadering levert dan de meeste winst op; focus je niet alleen op je laptops en smartphones, maar ook op je back-ups, netwerkbeveiliging én op het up-to-date houden van securitykennis en ICT-vaardigheden van je collega’s.
Snel kunnen opschalen in performance en capaciteit is belangrijk om makkelijk met apps te kunnen werken. Hoe sneller dat gaat, hoe makkelijker je collega’s blijven werken. De publieke cloud maakt opschalen snel en kostenefficiënter. Combineer je deze in een hybride cloud, dan profiteer je aanvullend van de security van een private cloud. Zo werk je nóg flexibeler én houd je maximale controle.
IT-beheer kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Je richt je natuurlijk liever op je kernactiviteiten: zaken die wél waarde opleveren én die je simpelweg leuker vindt om te doen. IT wordt daarom steeds vaker uitbesteed via managed services. Denk aan werkplekbeheer, maar ook het op afstand monitoren van je security, cloudtelefonie, wifinetwerk en bedrijfsnetwerk. Dat scheelt jou een hoop tijd en moeite, terwijl je ondertussen zeker weet dat je IT up-to-date is.
Routineklusjes zoals urenregistraties, het doorsturen van facturen en indienen van declaraties kosten veel tijd en voegen weinig waarde toe. Het automatiseren ervan wordt daarom steeds populairder. Met Microsoft Power Automate bouw je daar zelf tools voor, zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. Tijdbesparend, slim en efficiënt.
Door digitalisering werken we steeds meer met digitale data. Die is verre van nutteloos; het laat je zien hoe processen in je organisatie verlopen en waar kansen liggen. Met tools als Power BI plaats je data uit verschillende bronnen ‒ zoals Excel, SalesForce en Azure ‒ in overzichtelijke dashboards. Denk aan gewerkte projecturen, het percentage openstaande facturen en periodieke verkoopcijfers. Handig, want dat inzicht helpt je sneller de juiste beslissingen te nemen.
We hebben deze trends in een overzichtelijk infographic gezet. Zodat jij deze bijvoorbeeld kan printen en/of bij je kan houden. Download nu (gratis en zonder gegevens achter te laten) de infographic en geef ze een mooi plekje, zodat jij je op deze IT-trends kan focussen!
Zet deze trends om in kansen! Advisor ICT Solutions brengt focus. Je profiteert van toegankelijk, betrouwbaar en oplossingsgericht advies en oplossingen op maat. We maken het je zo makkelijk mogelijk, zodat jij ook in 2022 optimaal kunt bouwen aan succes.
*Onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waaraan ruim 1.100 bedrijven met meer dan 100 medewerkers mee hebben gedaan.