Advisor ICT solutions logo

Gastblog Uniserver: Investeren in eigen ICT-kennis is weggegooid geld

Home » Inspiratie » Blogs » Cloud » Gastblog Uniserver: Investeren in eigen ICT-kennis is weggegooid geld
Advisor werkt nauw samen met Uniserver om beheerde cloud diensten te leveren. In dit gastblog werpt Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver, zijn blik op samenwerking in de keten.

Het verrast u niet. Sterker nog, u rekent erop. Als u de kraan opendraait, stroomt er water uit. En met één druk op de knop, activeert u uw tv. Natuurlijk weet u hoe dat moet, maar tien tegen één dat u niet kunt uitleggen hoe dat precies werkt. Zou dat met ICT-oplossingen heel veel anders moeten zijn?

Nee, is daarop mijn stellige antwoord. De door uw bedrijf gebruikte ICT-oplossingen moeten precies doen waarvoor ze ontwikkeld zijn en eenvoudig en doeltreffend zijn in het gebruik. Zonder dat u exact hoeft te weten hoe de data, de soft- en de hardware en de infrastructuur (servers, internet en de cloud) samenkomen. Ergo, het is de taak van de ICT-branche om de complexiteit van ICT te versimpelen en daarbij gebruik te maken van de allernieuwste technologische innovaties.

Ja, denkt u wellicht, dat klinkt logisch, maar zonder ICT valt elk bedrijf letterlijk stil. Een enkele verstoring leidt direct tot gederfde inkomsten en het gebruik van verouderde ICT-oplossingen resulteert uiteindelijk in een achterstand op de markt. Geen enkel bedrijf kan het zich veroorloven om de ICT-regie kwijt te raken en is verplicht om qua kennis bij te blijven.

Daarover zijn we het zeker eens. ICT is als water en stroom. Zonder kunnen we allang niet meer: het hoort er altijd te zijn. Maar in het ICT-speelveld waarin verandering de enige constante factor is, is investeren in eigen, diepgravende ICT-kennis voor mkb-bedrijven nagenoeg ondoenlijk geworden en dus weggegooid geld. De enige manier om de touwtjes zelf stevig in handen te houden is door intensief samen te werken met professionele ICT-partners. Investeer dus in professionele ‘ICT-kennissen’ in plaats van in ICT-kennis.

Uw opdracht daarin is even helder als uitdagend. Formuleer scherp op welke manier ICT moet bijdragen aan uw innovatie- en bedrijfsdoelstellingen en wat de verschillende ICT-oplossingen concreet moeten opleveren. Volg daarnaast de performance van de ICT-oplossingen nauwgezet, maar wees bovenal kritisch in de selectie van uw ICT-partners.

Een ICT-dienstverlener die beweert u op alle ICT-gebieden volledig zelfstandig te kunnen bedienen, is net zo ongeloofwaardig als een elektronicawinkel die beweert ook de beste outdoor producten te kunnen leveren. Tenzij die elektronicawinkel Coolblue heet en intensief samenwerkt met partners die ieder gespecialiseerd zijn in een specifiek onderdeel van het Coolblue assortiment.

Of, terugvertaald naar de ICT-branche, kies voor een ICT-dienstverlener die samenwerkt met gerenommeerde partners op het gebied van telefonie, software, hardware en cloudcomputing. Partners die op hun deelgebied specialist zijn in het vertalen van complexe ICT-vragen naar eenvoudig te gebruiken ICT-oplossingen en die alle nieuwe ontwikkelingen kennen.

Een ICT-dienstverlener met een dergelijk partnernetwerk of ecosysteem heeft immers alle capaciteit voorhanden om zich in te leven in uw bedrijf en uw marktpropositie. En kan u van daaruit goed ondersteunen met ICT-oplossingen op maat. ICT-oplossingen die u op voorsprong zetten in uw markt. Want in deze complexe wereld is het eigenlijk zo simpel als Johan Cruijff ooit zei: winnen doe je met z’n allen.

Met vriendelijke groet,

Ronald Bezuur

Managing Director Uniserver
Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van