Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Gastblog KPN: Innoveer met bewezen en betrouwbare technologie
In de gastblog van juli deelt René Schenk, directeur KPN Business Partner Organisatie, zijn visie over de ontwikkelingen die hij ziet in de telecom- en ICT-sector.

Een van de grote voordelen van technologische innovaties is dat ze ons dagelijks leven vrijer,  leuker en makkelijker maken. Er zijn voorbeelden te over; van het digitale boodschappenlijstje dat je eenvoudig met je partner deelt tot robotisering in de operatiekamer van ziekenhuizen.

Voordat innovaties bij het grote publiek bekend raken zijn er vaak al veel kleine stappen en verbeteringen geweest. Kleine stappen die uiteindelijk kunnen resulteren in grote veranderingen. De vraag is natuurlijk wanneer je als organisatie in moet stappen op bepaalde ontwikkelingen. Je wilt uiteindelijk dat innovatie je organisatie en processen beter maakt en dat het niet ten koste gaat van de kwaliteit van je dienstverlening.

Vanuit KPN onderstrepen wij dit uitgangspunt. Zo omarmen wij bewezen innovaties en stellen deze beschikbaar voor een brede doelgroep. Op deze manier ontstaat een gezonde balans tussen vernieuwing en betrouwbaarheid. Door technologie aan te bieden met de kwaliteit en meerwaarde waar wij achter staan, helpen we het Nederlandse bedrijfsleven op een toekomstbestendige manier met hun digitalisering.

Office 365 en Skype for Business zijn voorbeelden van diensten die eerst als standalone-oplossing geïntroduceerd zijn. Inmiddels hebben we deze diensten volledig geïntegreerd in ons portfolio. Zo ontstaat er één totaaloplossing voor onze klanten. Onze klanten kunnen zo eenvoudig opschalen en profiteren van het gemak van één leverancier. Daarbij komt dat de technologieën naadloos op elkaar aansluiten, wat de installatie en het gebruik veel laagdrempeliger maakt.

Door goed te luisteren naar onze klanten, onderzoek te doen en veel met onze partners in gesprek te gaan, krijgen we feedback uit de markt. Zo weten we waar de behoeften en uitdagingen liggen. Bij het integreren van nieuwe technologieën in ons portfolio kunnen we daar dan direct op inspelen. Zo ontstaat er een mooi volledig aanbod die de flexibiliteit beidt waar de markt om vraagt.

Door deze flexibiliteit is er altijd een oplossing beschikbaar die past bij de specifieke behoefte van uw organisatie. Onze business partners zitten met u om de tafel met als doel deze behoefte in kaart te brengen, zodat zij de extra innovatie en het maatwerk kunnen leveren om tot een perfect passende oplossing te komen. En dat is een belangrijke meerwaarde voor ons als KPN en voor u als klant.

René Schenk

Directeur KPN Business Partner Organisatie
Heb je een vraag over deze blog?
Stel een vraag

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Productiever en veiliger werken dankzij managed wifi

Wifi is van levensbelang voor elke organisatie. Daar hoeven we je niet van te overtuigen. Maar hoe zorg je ervoor dat het snel, stabiel en veilig werkt, en...

Lees meer
Altijd bereikbaar met zakelijke telefonie via KPN EEN

Als klant wil je dat je gewoon altijd goed geholpen wordt. Dat vinden wij niet meer dan logisch. Een goede dienstverlening begint bij een optimale bereikbaarheid. Met zakelijke...

Lees meer
Sla twee vliegen in één klap: verbeter je telefonische bereikbaarheid én je klanttevredenheid

Als er één aspect van grote invloed is op de klanttevredenheid, dan is het wel je telefonische bereikbaarheid. Lang in de wacht staan of eindeloos worden doorverbonden; niemand...

Lees meer
Onderdeel van