Advisor ICT solutions logo

Van data naar resultaat met Microsoft Power BI

Home » Inspiratie » Blogs » Trends & ontwikkelingen » Van data naar resultaat met Microsoft Power BI
Belangrijke zakelijke keuzes baseer je het liefst op goede data. De grote vraag is hoe je aan deze data komt en hoe je ze vertaalt naar bruikbare stuurinformatie. Maak kennis met Microsoft Power BI, een krachtig onderdeel van het Microsoft Power Platform dat antwoord geeft op deze vragen.

Microsoft Power Platform in een notendop

Met het Microsoft Power Platform is het op een toegankelijke manier mogelijk om slimme tools en oplossingen in te zetten voor een scala aan bedrijfsmogelijkheden. Zo kun je gebruikmaken van Microsoft Power Apps. Hiermee kun je zelf een app maken voor bijvoorbeeld het invoeren en opmaken van declaraties, of e-mails geautomatiseerd versturen. Andere softwaretoepassingen bieden de ruimte voor een chatbot (Microsoft Power Virtual Agents) of voor automatiseringsopdrachten (Microsoft Power Automate). Om alle data van de organisatie mooi en overzichtelijk te krijgen, kun je het beste gebruikmaken van Microsoft Power BI.

Wat is Microsoft Power BI?

De tool Microsoft Power BI verzamelt data uit zakelijke applicaties en bedrijfsprocessen waartoe jij toegang geeft. Al deze informatie wordt automatisch verzameld en gebundeld in een dashboard. Hierin zie je bijvoorbeeld lopende zaken: welke offertes nog openstaan, hoe goed jouw nieuwsbrief het heeft gedaan en welke trends er spelen. Zo heb je in een handomdraai een visuele weergave van alle data en informatiestromen.

Kracht van een goed dashboard

Het dashboard is volledig naar eigen smaak en wens in te vullen. Wil je alleen zien wat de status van lopende leads is? In een paar muisklikken heb je dit in beeld en kun je het voor de komende periode als hoofdfocus houden. Op deze manier heb je sneller zicht op de zaken die binnen het bedrijf spelen en handel je naar wat jij belangrijk vindt. Daarnaast heb je sneller in de gaten waar verbetering mogelijk is door de betere structuur van alle data.

(Data)bron van informatie

Om informatie in Microsoft Power BI te laden is het uiteraard nodig om de tool te voorzien van deze informatie. Dit kan op twee manieren:

  • het uploaden van bestanden, zoals een Excel- of een tabelbestand (.xml, .csv);
  • het verbinden aan een database, zoals de Azure SQL Database.

De tool kan ook worden ingezet met andere databases, al is voor het koppelen hiervan meer technische kennis nodig. Uiteraard denken wij graag met je mee en adviseren we de beste stappen voor implementatie.

Flexibel op alle fronten

Microsoft Power BI is niet alleen op het gebied van dashboardvormgeving enorm flexibel. Ben je onderweg in de trein, thuis aan het werk of wil je vanuit het park wat bekijken? Voor zowel Android- als iOS-devices is er een app te downloaden om snel bij je data te kunnen, bij te werken en te delen. Je kunt zo zelfs als je bij een klant aan het werk bent een dashboard vanaf je tablet of smartphone presenteren.

Zorg voor het overzicht met Advisor

Een dashboard maken van alle data binnen het bedrijf biedt niet alleen een fijn overzicht, maar ook kansen. Wil jij ook jouw datastromen inzichtelijk maken? Neem dan contact met ons op en we denken met je mee over alle mogelijkheden. We denken niet alleen graag mee over het inrichten, maar we helpen gebruikers ook graag op weg om te leren werken met Power BI. Hierdoor kunnen zij in de toekomst eenvoudig zelf dashboards maken en aanpassen.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Trends & ontwikkelingen

Bekijk alles
Hoe kun je real-time tracking garanderen in heel Europa?

Huidige situatie van de transport & logistieke sector. De sector kent verschillende uitdagingen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van leveringen...

Lees meer
Van data naar resultaat met Microsoft Power BI

Belangrijke zakelijke keuzes baseer je het liefst op goede data. De grote vraag is hoe je aan deze data komt en hoe je ze vertaalt naar bruikbare stuurinformatie....

Lees meer
Van cloudgroei tot endpoints: dit zijn de IT-trends voor 2023

Na een jaar vol IT-ontwikkelingen zijn we weer helemaal klaar om voor jou alle trends van 2023 uit te lichten. Want ook in het nieuwe jaar is er...

Lees meer
Onderdeel van