Vijfmaal succesvoller door de inzet van Unified Communications

Home » Inspiratie » Blogs » Productiviteit » Vijfmaal succesvoller door de inzet van Unified Communications
De manier waarop iedereen tegenwoordig met elkaar communiceert, verandert continu. Tegenwoordig app je met collega’s, chat je met klanten en neem je deel aan een videovergadering. Unified Communications brengt deze communicatievormen samen in één handig platform, inclusief spraak en e-mail. Wat dit voor jouw organisatie betekent? We leggen het uit.

1. Voor ieder wat wils

De ene collega stuurt graag een e-mail of heeft voorkeur voor chat, waar een ander het liefst telefonisch zaken overlegt. Een Unified Communications-oplossing laat de keuze aan de gebruiker. Daarmee bieden jullie als organisatie één communicatieoplossing voor iedereen. Iedereen communiceert daarmee op zijn eigen, prettige manier.

2. Voicemails en bezettonen zijn verleden tijd

Een bezettoon, eindeloos doorverbinden naar verschillende personen, terugbelverzoeken of voicemails inspreken en afluisteren. Het staat bij niemand op het verlanglijstje. Met de toevoeging van presence is direct zichtbaar of jouw contactpersoon beschikbaar is, bezet of niet gestoord wil worden. Dat werkt voor alle partijen het prettigst.

3. Overal bereikbaar op één nummer

Unified Communications wordt vaak aangeboden in combinatie met vast-mobielintegratie. Medewerkers zijn altijd op één nummer bereikbaar en ontvangen oproepen op hun vaste (kantoor)telefoon of mobiele telefoon. Een groot voordeel voor de beller – die belt niet het verkeerde nummer ‒ en jij bent overal bereikbaar, op kantoor, onderweg of op locatie.

4. Unified Communications maakt mobieler werken mogelijk

De vaste kantoorplek heeft z’n beste tijd gehad; medewerkers werken flexibeler vanaf steeds meer locaties, bijvoorbeeld vanuit huis. Door gebruik te maken van een Unified Communications-oplossing hoeft dit geen beperking voor de bereikbaarheid te zijn. Alle communicatievormen zijn vanuit één interface en vanaf elk apparaat te gebruiken. Zo beschikken je medewerkers ook thuis of onderweg over dezelfde functionaliteiten.

5. Unified Communications bespaart kosten

Unified Communications verloopt volledig online. Kosten voor het gebruik en onderhoud van dure telefooncentrales en -lijnen komen hiermee te vervallen. Ook profiteren gebruikers van lagere mobiele belkosten dankzij IP-telefonie. Doordat Unified Communications mobiel werken ondersteunt kunnen organisaties daarnaast profiteren van een besparing op onder andere vergaderruimte- en reiskosten.

Een Unified Communications-oplossing helpt je medewerkers efficiënter communiceren en maakt je organisatie beter bereikbaar voor klanten. Wij helpen je graag jullie bereikbaarheid zo goed mogelijk te maken.

Heb je een vraag over deze blog?
Stel een vraag

Meer over Productiviteit

Bekijk alles
Automatiseer routineklusjes en bespaar tijd met Microsoft Power Apps

Hoeveel tijd ben jij dagelijks kwijt met handmatige routineklusjes? Iedere minuut is er een te veel, en zorgt enkel voor afleiding. Maar wat nou als je die klusjes...

Lees meer
Updaten naar Windows 11 – alles wat je moet weten voordat je overstapt

Microsoft heeft onlangs Windows 11 beschikbaar gemaakt. Deze nieuwste update van het Windows-besturingssysteem komt met een aantal interessante nieuwe features. Maar zijn die de overstap waard, en waar...

Lees meer
Vijf tips die het online samenwerken een boost geven

Online samenwerken kan op veel verschillende manieren. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden op dit gebied groter dan ooit. Natuurlijk wil je je collega’s het daarbij zo makkelijk mogelijk maken....

Lees meer
Onderdeel van