Advisor ICT solutions logo

De hybride werkplek is ideaal voor ‘het nieuwe normaal’

Home » Inspiratie » Blogs » Werkplek » De hybride werkplek is ideaal voor ‘het nieuwe normaal’
In het nieuwe zakelijke normaal werken we flexibeler dan ooit. Op kantoor, thuis of op flexplekken; dankzij de hybride werkplek werken je collega’s overal met hetzelfde gemak. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat die hybride werkplek op de juiste manier is ingericht. Dat kan op allerlei manieren. Een aantal tips die je hierbij helpen:

Mobiele hardware op maat

Collega’s werken pas echt gemakkelijk als zij goed met hun mobiele device overweg kunnen. Toch wordt het belang van de hardware op maat nog weleens over het hoofd gezien voor een hybride werkplek. Een quick win rondom gebruiksgemak is het afstemmen van het mobiele device op de taken en persoonlijke voorkeuren van je collega. Ga maar na: als je privé Android gebruikt, werk je daar zakelijk toch ook liever mee? Met hardware op maat werkt iedereen productiever en met meer plezier.

Het kantoor als inspirerende ontmoetingsplek

De hybride werkplek is meer dan alleen de werkplek voor de eindgebruiker. Ook het kantoor is daar onderdeel van. Hybride werken vermindert de noodzaak voor vaste werkplekken, waardoor ook de functie van het kantoor verandert. Zo kun je van het kantoor een inspirerende ontmoetingsruimte maken waar collega’s informeel kunnen brainstormen. Dat draagt bij aan een prettige werksfeer en de binding met de organisatie. Onderaan de streep leidt dat tot een hogere productiviteit.

De juiste tools om samen te werken

Samenwerkingen staan aan de basis van iedere organisatie. Hybride werken maakt goed kunnen samenwerken zelfs nog belangrijker. Om dat op afstand succesvol te kunnen doen, zijn apps als Microsoft Teams bijzonder handig. Ook offline, zoals op kantoor, moet samenwerken worden gestimuleerd. Denk hierbij aan het inrichten van kantoorruimtes met aparte monitoren en apparatuur waarmee vergaderen in teamverband audiovisueel goed is ingericht.

Een up-to-date ICT-infrastructuur

Collega’s die hybride werken, gebruiken meer devices. Mede door het gebruik van apps kan dit leiden tot een hogere belasting op je infrastructuur, zoals je server- en storageoplossing. Als deze infrastructuur niet up-to-date is, kun je al snel te maken krijgen met onderbrekingen in je productiviteit of dataveiligheid. Het up-to-date houden ervan hoeft niet lastig te zijn. Zo nemen wij je met onze Managed diensten al het werk uit handen, zodat jij makkelijk doorwerkt.

Datagestuurde tools voor inzicht in je ICT

Het gebruik van digitale tools binnen organisaties neemt toe. Apps zijn daarvan natuurlijk een goed voorbeeld, maar ook aan beheerzijde vinden veel interessante ontwikkelingen plaats. Neem een tool als Microsoft Power BI. De data wordt op een visuele manier inzichtelijk gemaakt door middel van dashboards, waarna onder andere processen kunnen worden bewaakt en ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan je bereikbaarheid, het aantal websitebezoeken, het verloop van je sales en de effectiviteit van het gebruik van apps en devices in de organisatie.

Advisor laat je makkelijker werken

De hybride werkplek laat je collega’s in iedere werkomgeving gemakkelijk en productief werken. Dat wil jij toch ook? Wij maken het graag voor je mogelijk. Dat doen we oplossingsgericht, en vanzelfsprekend op maat. Neem online contact met ons op of bel ons via 088 – 238 45 55.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Werkplek

Bekijk alles
De hybride werkplek is ideaal voor ‘het nieuwe normaal’

In het nieuwe zakelijke normaal werken we flexibeler dan ooit. Op kantoor, thuis of op flexplekken; dankzij de hybride werkplek werken je collega’s overal met hetzelfde gemak. Een...

Lees meer
Een moderne werkplek op maat – Advisor maakt het mogelijk voor je

Zorgeloos werken op elke plek; dat gun je jouw collega’s toch ook? Nu gaat zorgeloos werken verder dan alleen gebruikmaken van de juiste hardware. Je apps, verbindingen en...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van