Advisor ICT solutions logo

De voordelen van Microsoft OneNote

Home » Inspiratie » Blogs » Cloud » De voordelen van Microsoft OneNote
Een onderdeel van Microsofts Office-pakket is OneNote. In onze ogen een programma dat erg handig is en nog maar weinig gebruikt wordt. We vertellen je daarom graag meer over de mogelijkheden van Microsoft OneNote en hopen je zo te overtuigen.
 • Verwerk allerlei content in uw aantekeningen

  Gebruik je een schrijfboek, losse blaadjes, of ligt je bureau vol met gele post-its? Op welke manier je ideeën ook opschrijft, opslaat en vormgeeft, met OneNote doe je dat zoals je wilt. Kopieer afbeeldingen in je notities , neem een Excel-tabel over, of aantekeningen uit een ontvangen e-mail. OneNote leent zich voor allerlei soorten content.

 • Werk met iedereen samen in hetzelfde bestand

  De OneNote-notitie is eenvoudig met anderen te delen, bijvoorbeeld met een afdeling of team. Iedereen werkt tegelijkertijd in hetzelfde bestand, zodat iedereen altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en gebruikmaakt van up-to-date versies.

 • Automatisch taken maken en bijwerken in Outlook

  In OneNote kun je eenvoudig taken markeren (voor jou of je collega) die direct zichtbaar worden in de takenlijst in Outlook. Uit diverse overleggen heb je hiermee op een centrale plek je taken beschikbaar en kun je overzicht houden op de voortgang.

 • Gebruik een stylus voor natuurlijk schrijven

OneNote is geoptimaliseerd voor het gebruiken van een stylus. Gebruik je deze op je smartphone of tablet, dan zijn de geschreven notities eenvoudig om te zetten naar getypte tekst. De stylus kan ook gebruikt worden om teksten of items te markeren.

 • Overal en op elk device te gebruiken

Een groot voordeel is dat alle OneNote-notities via de cloud op elk device en op elk platform te openen en te gebruiken zijn. Of dat nu vanaf uw pc of onderweg vanaf de laptop, tablet of smartphone is. Microsoft OneNote is te gebruiken via toetsenbord, muis én touchbesturing. Microsoft heeft de software voor elk besturingssysteem en type invoer geoptimaliseerd.

Onderdeel van Microsoft Office 365

OneNote maakt standaard deel uit van de Office 365 Business / Business Premium / ProPlus en E-pakket abonnementen. Vanuit deze abonnementen is er standaard 1 TB cloudopslag beschikbaar, waardoor bestanden altijd veilig in de cloud zijn opgeslagen. Vergeet het over en weer sturen van bestandsversies en werk vanaf elke werkplek aan dezelfde documenten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft OneNote en de diverse Microsoft Office-programma’s? Wij adviseren je graag.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van