Tijdens deze informatie Lunch & Learn nemen Founders & Partners Collin Chalmers en Michael Oosten van Goal 17 je mee in het verhaal van een duurzame bedrijfsstrategie. Naast de interessante inzichten die zij met je delen zorgen we ook voor een heerlijke lunch. Zo worden belly & brains tegelijk gevoed!
Goal 17, vernoemd naar de 17 sustainable development goals van de Verenigde Naties, is een partnerschapsnetwerk die organisaties met de duurzaamheidstransformatie helpt om zo een netto-positieve organisatie te worden. Zij zetten zich in voor duurzame ontwikkeling waarbij, sociale, ecologische en economische doelen in evenwicht met elkaar zijn. Er wordt gebouwd aan partnerschappen met individuen, MKB’s, grote ondernemingen, NGO’s, en overheden die waarde toevoegen voor alle belanghebbenden. Goal 17 faciliteert organisaties om bij te dragen aan de doelen met bewustwording, advies en het ontwikkelen van oplossingen.
De twee specialisten van Goal 17 slaan een brug tussen de theoretische zijde vanuit wet & regelgeving en de praktische kant met tips en handvatten om als organisatie direct al stappen te kunnen zetten op het gebied van verduurzaming. Vanwege de beperkte tijd zal er niet te diep in de materie worden gedoken tijdens de sessie zelf, maar staan beiden naderhand klaar om je graag van een verdere uitleg te voorzien.
The European Green Deal
De Europese Green deal is het programma om klimaatverandering tegen te gaan. Met als doelstelling om van Europa in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken. Om dit te realiseren is er een routekaart uitgestippeld met een reeks aan maatregelen die alle sectoren van de economie bestrijkt, van vervoer en landbouw tot de ICT. Hoe ziet deze routekaart eruit en hoe ziet een greep uit de belangrijkste maatregelen eruit? We vertellen het je graag.
Sustainable Development Goals (SDG)
De Verenigde Naties hebben een Agenda 2030 opgesteld met 17 doelen die een einde moeten maken aan onder meer armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Wat zijn deze doelen en welke hebben een directe impact op jou of je organisatie? We belichten een aantal relevante doelstellingen om je meer inzicht te geven hierin.
Veranderende wetgeving in 2023
Welke wetgeving verandert er vanaf volgend jaar? En heeft dit een directe impact op jouw bedrijfsvoering? Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte bent en je indien nodig kan voorbereiden.
Hoe vertaal je de duurzaamheidsslag de komende jaren in het bedrijfsbeleid?
Nu bekend is welke doelstellingen er gesteld zijn en wat er van jou als persoon en organisatie wordt verwacht, is de vraag hoe je dit door vertaald naar het bedrijfsbeleid. We geven je concrete tips en praktische handvatten om hiermee van start te gaan. En zo een duurzame bodem neer te leggen binnen jullie organisatie en voor de maatschappij.
Hoe IT kan ondersteunen om dit beleid meetbaar te maken
Wanneer je het beleid binnen de organisatie wijzigt en de koers uitzet naar een duurzamere beleidsvoering, dan wil je ook graag weten wat de impact is van deze verandering. Tegenwoordig zijn er IT-oplossingen die inzicht kunnen geven in de duurzame progressie en resultaten, zodat waar nodig kan worden bijgestuurd. Ook draagt dit bij aan de mogelijke verantwoording die je als bedrijf ondergaat bij een audit vanuit de accountants.
Eerste inzichten waarmee je geld kan besparen in IT-landschap
Om de balans tussen de slag naar verduurzaming en de kosten die hiermee gepaard gaan niet volledig te verstoren, geven we je eerste inzichten waarmee je geld kan besparen in IT-landschap. Hierdoor kan de drempel worden verlaagd die mogelijk leidt tot uitstel.
Bij registratie voor de Lunch & Learn sessie houden we rekening met je komst. Uiteraard kan het voorkomen dat je door omstandigheden toch niet aanwezig kan zijn, nadat je je hebt aangemeld. Geef in dat geval uiterlijk op vrijdag 4 november aan ons door dat je helaas niet aanwezig kan zijn bij het event. Zo voorkomen we onnodige verspilling van eten en drinken en kan er iemand anders jouw plaats innemen als het is volgeboekt. Bij voorbaat bedankt!
11:45 | - | Inloop |
12:00 | - | Start sessie |
12:45 | - | Gelegenheid 1 op 1 vragen stellen |
13:00 | - | Afronding |