Advisor ICT solutions logo

Private Cloud

Veilig werken vanuit de Cloud
Wanneer je in de Cloud werkt, draaien je bestanden niet op de server, maar in een online datacenter. En zoals het woord al doet vermoeden beschikt Private Cloud over de benodigdheden voor cloud-computing die enkel worden gebruikt door één organisatie. De Private Cloud kan zich fysiek in het datacenter van jouw organisatie bevinden of bij een onafhankelijke hostingpartij. Daarbij worden de services en infrastructuur altijd onderhouden op een privénetwerk.

Voor wie is Private Cloud bedoeld?
Als jij het moderne werken hebt omarmd binnen jouw organisatie en de mogelijkheid wil bieden aan jouw medewerkers om overal te kunnen werken en gebruik te maken van de benodigde applicaties, zonder dat bedrijfskritische activiteiten gevaar lopen. Dan is Private Cloud een reële optie om te overwegen. Zo houd je zelf namelijk nog de controle in eigen hand, en creëer je meer flexibiliteit.

Kenmerken en voordelen van Private Cloud:

Flexibiliteit

Het is eenvoudig om de cloudomgeving aan te passen, zodat deze voldoet aan de zakelijke behoeften die op dat moment spelen.

Controle

De resources (bijvoorbeeld het datacenter) worden niet met anderen gedeeld. Dit zorgt voor privacy én controle. Erg handig wanneer er gewerkt wordt met gevoelige data binnen jouw organisatie.

Schaalbaarheid

Het is eenvoudig om op en af te schalen wanneer er meer of minder behoeften is aan bijvoorbeeld rekenkracht of opslagruimte. Dit in tegenstelling tot wanneer er alleen gebruik wordt gemaakt van een on-premises infrastructuur. Waarbij opschalen al snel veel kosten met zich meebrengt. Met de vraag of alle extra ruimte wel benut gaat worden.

Waarom kies je voor Private Cloud bij Advisor?

We geven niet alleen advies, maar begeleiden je bij de gehele migratie naar de cloud. Kies je bijvoorbeeld voor een Private Cloud in het interne datacenter of voor een externe hostingpartij? Zijn alle applicaties geschikt om te verhuizen naar de cloud? Door onze ruime ervaring weten we exact welke oplossing geschikt is voor de behoeften in jouw organisatie.

Wil jij verzekerd zijn van een soepele overgang naar de cloud, zonder veel tijd en energie kwijt te zijn? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl.

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
'We zijn zeer tevreden over onze samenwerking'
Private Cloud samengevat in enkele punten:
Behoud de controle
Eenvoudig op-/afschalen
Intern of extern datacenter
Data veilig opgeslagen in de cloud

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van