Advisor ICT solutions logo

Hybrid Cloud

Gecontroleerd de cloud in
De Hybrid Cloud is, zoals de naam al aangeeft, een hybride oplossing waarbij de voordelen van de Public Cloud worden gecombineerd met de voordelen van een Private Cloud. Moderne, toekomstgerichte oplossingen die flexibiliteit en schaalbaarheid behoeven worden naar de Public Cloud verhuisd, terwijl gevoelige data, legacy applicaties en/of gespecialiseerde omgevingen (zoals grafisch intensieve applicaties) on-premises of in de Private Cloud kunnen blijven draaien. Het is ook de ideale tussenstap voor bedrijven die gefaseerd over willen naar de cloud.

Voor wie is de Hybrid Cloud bedoeld?
Voor bedrijven die graag de groeiende voordelen van de cloud willen benutten voor zaken als filesharing of urenregistratie, maar applicaties met gevoelige data of andere essentiële applicaties liever onder eigen beheer houden, al dan niet tijdelijk.

Kenmerken en voordelen van de Hybrid Cloud

Controle

Bepaal zelf het tempo waarmee de overstap naar de cloud verloopt. Zo kan je ervoor kiezen om applicaties met gevoelige data nog in eigen beheer te houden en de overige applicaties en data alvast naar de cloud te verhuizen. Wanneer jouw organisatie meer vertrouwd is geraakt met deze manier van werken, kan je erover nadenken om volledig over te stappen naar een Private Cloud of Public Cloud.

Flexibiliteit

Wanneer er een dal- of piekmoment is in de vraag naar rekenkracht of het verwerken van data, dan kan je als organisatie eenvoudig op- en afschalen naar de Public Cloud, zonder dat externe datacenters toegang krijgen tot jouw gegevens.

Kosteneffectiviteit

Doordat je naar wisselende behoeften eenvoudig kan op- en afschalen, betaal je alleen voor wat je uiteindelijk echt nodig hebt als organisatie. Zo bespaar je budget, dat je bijvoorbeeld weer kan gebruiken voor opleidingsmogelijkheden voor je medewerkers of dat uitgestelde personeelsuitje.

Passend voor het doel

Wanneer je als organisatie al even meedraait, dan is de kans groot dat je al enige tijd gebruikmaakt van dezelfde applicaties, die zijn ingebed in de manier van werken. Met Hybrid Cloud pas je je infrastructuur aan op de applicaties die je gebruikt, in plaats van andersom. Zo kan je blijven werken op de manier zoals je gewend bent.

Waarom kies je voor Hybrid Cloud bij Advisor?

Samen helpen wij jou te bepalen welke workloads of applicaties naar de cloud kunnen én welke juist niet. Door onze ruime kennis en ervaring in de praktijk, bij diverse organisaties, weten wij goed te bepalen welke verdeling aansluit op jouw behoeften. Wij brengen niet alleen focus, maar begeleiden je bij elke stap die noodzakelijk is bij de verhuizing naar de cloud.

Wil jij voorkomen dat er veel tijd en energie wordt gestoken in een verkeerde inrichting van de Hybrid Cloud omgeving? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl.

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
Hybrid Cloud samengevat in enkele punten:
Behoud de controle
Betrouwbaar en veilig
Eenvoudig op-/afschalen
Combinatie Cloud en on-premises

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van