Advisor ICT solutions logo

Kostenbesparing door overname IT-platform

Gegarandeerde kostenbesparing van minimaal 10%
Home » Inspiratie » Blogs » Cloud » Kostenbesparing door overname IT-platform
De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in ieder geval aan, maar staan gevoelige bedrijfsgegevens daar wel veilig? Hoe combineer je veiligheid met versnelde innovatie in de cloud, zonder hoge kosten en ingewikkelde contracten?

Waarom overname platform

Iedere succesvolle applicatie en alle bedrijfskritieke software draait op solide IT-infrastructuur. IT’ers besteden gemiddeld 80% van hun tijd aan het onderhouden hiervan.
Dit betekent dat er slechts 20% overblijft voor innovatie. Tegelijkertijd kampen veel organisaties met een te kort aan personeel en met name goed opgeleid IT-personeel. Door je eigen IT-platform uit handen te geven is het IT-personeel geen tijd kwijt aan het onderhouden van het eigen platform waardoor zij zich volledig kunnen focussen op digitale transformatie en innovatie.

Daarnaast levert het een kostenbesparing op de ‘Total Cost of Ownership’ van minimaal 10% op, en heb je zekerheid over alles rondom beveiliging van het platform. De infrastructuur staat in Nederland, verspreid over verschillende locaties. Een groot voordeel is dat alle vertrouwelijke bedrijfsdata binnen de grenzen van ons land blijven. Dit is voor veel organisaties belangrijk in verband met regels en verordeningen. Daarbij wordt uiteraard ook voor de noodzakelijke certificeringen gezorgd.

Gegarandeerde kostenbesparing

De eerste stap die gezet wordt als jouw organisatie interesse heeft in het uitbesteden van jullie platform(en), is het in kaart brengen van de ‘Total Cost of Ownership (TCO)’ van het huidige platform. Onze partner Uniserver garandeert een kostenbesparing van minimaal 10% ten opzichte van de huidige IT-kosten. Om dit inzichtelijk te maken stellen we een prijscalculatie op die de situatie weergeeft bij de overname van het platform.

Het is goed om te weten dat de overname van een platform ook mogelijk is als de hardware nog niet is afgeschreven. In de praktijk overwegen veel organisaties pas een platform overname op het moment dat alle hardware is afgeschreven. Je kan als organisatie niet-afgeschreven hardware tegen de boekwaarde inclusief premie laten overnemen. Dit zorgt voor cashflow die je kunt gebruiken om je digitale transformatie verder te versnellen. Afhankelijk van de situatie is het eventueel ook mogelijk om de contracten met datacenters en leveranciers van software en hardware te laten afkopen.

Het platform voor jouw transformatie

Het platform van Uniserver biedt zekerheid dat applicaties en data in goede handen zijn. Zij beschikken namelijk over één van de grootste ICT-infrastructuren van Nederland. Het netwerk bestaat uit meer dan 50.000 Virtual Machines (VM’s) die verspreid staan over verschillende datacenters in Nederland. Mocht het voorkomen dat er een server uitvalt, dan neemt een ander exemplaar het zonder enige onderbreking over. Dat betekent geen onderbreking van diensten bij de klanten. De uptime is de afgelopen jaren 100% geweest. Dit wordt medemogelijk gemaakt door de bewezen technologie van Veeam, VMware en Hewlett Packard Enterprise.

Als je als organisatie het platform overdraagt is het natuurlijk belangrijk dat je zekerheid hebt qua beschikbaarheid, reactietijden en performance. We stellen daarom altijd een Service Level Agreement (SLA) op waarin harde afspraken met betrekking tot deze eisen zijn vastgelegd. Daarbij bieden we in samenwerking met Uniserver 24/7 support op het gehele netwerk. Indien er toch problemen voorkomen is de supportdesk ten alle tijden bereikbaar.

Daarnaast zijn er integraties mogelijk met public cloud aanbieders als Microsoft Azure, Google Cloud en Amazon Web Services. Waarbij er ook ondersteuning wordt geboden bij het migreren van applicaties en het moderniseren van legacy applicaties om deze cloud native te maken.

Zorgvuldig migratietraject

Een belangrijk onderdeel van zo’n overname is het migratieproces. Organisaties moeten natuurlijk wel de garantie hebben dat het migratieproces zonder onderbrekingen verloopt. Downtime en verstoringen zijn funest en leiden tot klachten en reputatieverlies. Om dit te voorkomen beschikken we over een speciaal ingericht onboarding-team, inclusief Project Manager en Engineer, die gespecialiseerd zijn in migraties. Zij nemen de regie en zorgen voor een vlekkeloze migratie zonder onderbrekingen van bedrijfsprocessen. Van een zorgvuldig voorbereidingsproces waarbij alle stakeholders op de hoogte worden gebracht tot de migratie zelf.

Laat ons je adviseren en ondersteunen tijdens jouw digitale transformatie. Mail naar info@advisor.nl of bel ons via 088 – 238 45 55. Of laat je gegevens achter, zodat we contact met contact met je kunnen opnemen.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van