Security awareness

Ontdek het niveau van veiligheid binnen jouw organisatie
De beveiliging van elke organisatie is maar zo sterk als haar zwakste schakel. Uiteindelijk zijn medewerkers vaak de zwakste schakel binnen een organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. Daarom is het belangrijk dat iedere werknemer zich bewust is van de beveiligingsrisico’s en weet hoe hij of zij kan bijdragen aan een veiligere IT-organisatie. Werknemers in de organisatie zijn de eerste en primaire verdedigingslinie tegen online criminaliteit.

En dat is waar security awareness training een rol gaat spelen: werknemers voorzien van kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zichzelf tegen criminele elementen te beschermen. Volgens ons is dit een van de belangrijkste investeringen die je als bedrijf kan doen. Niet eenmalig, maar continu. Door het veiligheidsniveau op regelmatige basis te controleren.

Voor wie is security awareness bedoeld?
Deze dienst is bedoeld voor organisaties met een grootte van tussen de 20 en 500 werknemers, waar behoefte is aan het in kaart brengen van het veiligheidsniveau binnen de organisatie. Of het testen van de alertheid van medewerkers met betrekking tot het delen van gevoelige informatie middels phising.

Kenmerken en voordelen van security awareness

Security awareness vermindert fouten

Als medewerkers kennis wordt bijgebracht zullen ze minder snel op verkeerde links en bestanden klikken

Security awareness verbetert veiligheid

Met waakzame medewerkers wordt het bedrijf veiliger

Het bedrijf zal tijd, geld en imagoschade besparen

Een succesvolle cyberaanval kost veel tijd, geld en imagoschade

Minder zorgen

Een sterk beveiligingsbeleid in combinatie met training over veiligheidsbewustwording betekent minder zorgen

Het kan voor commerciële voordelen zorgen

Security awareness is een belangrijk onderdeel van de ISO27001. Als dit goed op orde is er sneller kans op een certificering, die in de toekomst voor commerciële voordelen kan zorgen.

Onderdelen van security awareness

Security scan

De Security scan is een tool waarmee we inzicht geven in je veiligheidssituatie. Aan de hand van de 8 lagen van security bespreken we systematisch de risico’s en kansen voor jouw organisatie. Het doel is om meer te leren over informatiebeveiliging en inzicht en overzicht te geven op het gebied van IT-Security.

Phishing campagne

Een phishing campagne is een test waarbij een fictieve phishing mail de organisatie in wordt gestuurd. Tijdens de test wordt gemeten hoeveel medewerkers de mail hebben geopend, hoeveel medewerkers er op de link hebben geklikt en hoeveel medewerkers hun gegevens hebben ingevuld. Er zijn verschillende templates (ook in het Engels) beschikbaar die te gebruiken zijn voor de campagne:

             · Office 365 (meest gekozen)
             · Email account fraude
             · Credit card fraude
             · Downloaden van een bestand

Waarom kies je voor security awareness bij Advisor?

We helpen jullie niet alleen graag met het in kaart brengen van de huidige situatie omtrent security. Ook adviseren we je welke oplossingen er nodig zijn om eventuele kansen te benutten of bedreigingen af te weren op het gebied van veiligheid binnen je organisatie. Daarnaast hebben onze securityspecialisten jarenlange ervaring en houden zij hun kennis continu up-to-date door het behalen van de meest recente certificaten in hun vakgebied.

Wil jij ontdekken wat het niveau van veiligheid is binnen jouw organisatie? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 - 23 84 555 of info@advisor.nl.

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
Security awareness samengevat in enkele punten:
Krijg inzicht in veiligheid
Creëer bewustwording bij medewerkers
Voorkom het delen van gevoelige informatie

Meer over Security

Bekijk alles
Vijf manieren om de IT-kennis van je collega's te upgraden

1. Zorg voor een goede onboarding voor nieuwe collega's Je krijgt maar één keer de kans om iets voor de...

Lees meer
De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s...

Lees meer
Whitepaper: Zet de punten op de i van je security

Al enige jaren tekent zich een trend af in het zakelijke landschap. Bedrijven maken vaker gebruik van cloudoplossingen en krachtige mobiele devices en daardoor zijn medewerkers in staat...

Lees meer
Onderdeel van
Ho, wacht even!

Is jouw security wel goed op orde? Laat ons met je meekijken om het zeker te weten.