Advisor ICT solutions logo

Security Awareness

Geef medewerkers de beveiligingskennis die ze nodig hebben
De beveiliging van elke organisatie is zo sterk als haar zwakste schakel. Op het gebied van informatiebeveiliging is dit vaak de eigen medewerker. Met Security Awareness van Advisor geef je jouw collega’s meer kennis van digitale zaken op de vlakken waar het nodig is.

Wat is Security Awareness?

Systemen en computers zijn tegenwoordig ‘eenvoudig’ te beschermen en te analyseren, zodat ze veilig zijn en blijven. Maar hoe veilig werken de gebruikers van deze systemen, en hoe test je dit? Medewerkers in de organisatie vormen een belangrijke verdedigingslinie tegen cybercriminaliteit. Dit is precies waar Security Awareness een rol in speelt. Medewerkers worden dankzij deze dienst voorzien van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om zichzelf tegen digitale bedreigingen te beschermen.

Zo werkt Security Awareness

Nulmeting

Met Security Awareness wordt op basis van een nulmeting het huidige kennisniveau van medewerkers in kaart gebracht.

(Online) trainingen

De uitkomst van deze meting dient als basis voor het opstellen van (online) trainingen voor jouw bedrijf. Minimaal één keer per maand ontvangen medewerkers een training op maat. Dit is inhoudelijk uiteenlopend van een instructievideo tot een interactieve trainingsmodule. Na voltooiing ontvangt de medewerker een certificaat. De voortgang van de trainingen is via een online platform in te zien.

Phishing testen

Daarnaast ontvangt iedere medewerker één of meerdere phishingmails om ze te testen. Naar verloop van tijd worden deze mails lastiger om te herkennen, waardoor de kennis van de medewerkers op de proef wordt gesteld. Alle resultaten komen terug in een evaluatiegesprek met een securityspecialist van Advisor. Je hebt de keuze om de phishingtests twee- of viermaal per jaar uit te voeren.

Kenmerken en voordelen van Security Awareness

Security Awareness vermindert fouten

Als medewerkers kennis wordt bijgebracht zullen ze minder snel op verkeerde links en bestanden klikken.

Security awareness verbetert cybersecurity

Met waakzame medewerkers is je bedrijf beter beveiligd tegen cyberdreigingen.

Bespaar tijd, geld en imagoschade

Een succesvolle cyberaanval kost veel tijd, geld en imagoschade.

Minder zorgen

Een sterk beveiligingsbeleid in combinatie met training over veiligheidsbewustwording betekent minder zorgen .

Eis voor ISO-certificering

Security awareness is een belangrijk onderdeel van de ISO27001. Certificering van ISO27001 is voor opdrachtgevers ook steeds vaker een eis voor gunning van een opdracht.

Waarom kies je voor Security Awareness bij Advisor?

Advisor biedt met behulp van onze securityspecialisten hulp en kennis op maat. Met gerichte trainingen en phishingcampagnes houd je iedereen alert en scherp. Met deze persoonlijke aanpak van Advisor zijn medewerkers binnen je bedrijf altijd op de hoogte van de online gevaren en weten zij hoe te handelen.

Wil je meer weten over Security Awareness en meteen beginnen met kennisverrijking voor je collega’s? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl.

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
Security Awareness samengevat in enkele punten:
Veiligere werkprocessen
Sterker beveiligingsbeleid
Bewustwording bij medewerkers

Meer over Security

Bekijk alles
Endpoints: van begin tot eind beveiligd

In een groeiende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om apparaten goed te beveiligen. Dit doe je met meer dan alleen een wachtwoord en tweefactorauthenticatie (2FA). Dreigingen...

Lees meer
Vijf manieren om de IT-kennis van je collega's te upgraden

In een wereld vol digitale oplossingen is het nog altijd de mens die het verschil maakt als het aankomt op IT-security. Zes op de tien medewerkers in Nederland...

Lees meer
De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s...

Lees meer
Onderdeel van