Advisor ICT solutions logo

Public Cloud

Vormt zich naar jouw behoeften
Een Public Cloud is een clouddienst die volledig bij een externe, gespecialiseerde partij draait. Denk dan aan bijvoorbeeld aan of Microsoft (Azure). Bij deze cloudoplossing maak je gebruik van een gedeelde, online infrastructuur waarin jouw data en applicaties zich bevinden.

Voor wie is de Public Cloud bedoeld?
De Public Cloud is bedoeld voor bedrijven waar behoefte is aan de vele voordelen die de cloud biedt, zonder veel tijd en energie te hoeven steken in bijvoorbeeld de inrichting en implementatie. Door de schaalbaarheid van de oplossing is deze geschikt voor snelgroeiende bedrijven en bedrijven met wisselende behoeften. Soms is er behoefte aan de combinatie met een ‘eigen’ cloud, waarbij er nog on-premises omgevingen draaien. Dan spreekt men van een Hybrid Cloud.

Kenmerken en voordelen van Public Cloud

Betrouwbaar

Ondanks dat je bij de Public Cloud gebruik maakt van een gedeelde online infrastructuur, is jouw data enkel en alleen voor jou inzichtelijk. Daarnaast beloven de cloudaanbieders waarmee wij samenwerken een uptime van 99.9%, waardoor je applicaties altijd online blijven.

Schaalbaar

De capaciteit van je cloud-omgeving kun je op ieder gewenst moment op- en afschalen wanneer blijkt dat je meer of minder gebruikt dan je afneemt. De schaalbaarheid is in dit geval zo goed als oneindig: je zult niet snel te maken krijgen met een capaciteitslimiet.

Toegankelijk

Door de Public Cloud wordt je netwerkinfrastructuur maximaal bereikbaar. Onderhoud en updates worden uitgevoerd door de cloudaanbieder, waardoor je cloudapplicaties altijd up-to-date zijn.

Transparante en lage kosten

Data opslaan in de cloud brengt lagere kosten met zich mee dan on-premises. Je betaalt een vast bedrag per maand en daarnaast heb je altijd inzicht in je kosten en verbruik. Doordat de hardware en software in bezit is van de cloudaanbieder, hoef je hierin verder geen investeringen te doen.

Waarom kies je voor Public Cloud bij Advisor?

Ondanks de toegankelijkheid en eenvoud van Public Cloud diensten, komt er bij de opzet, inrichting en organisatie van de Cloud-transitie nog een hoop kijken. Wat kunnen we verwachten? Welke risico’s loop ik? Hoe tackle ik security-vraagstukken? Wij helpen jou bij de transitie naar de Cloud en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen bij de voorbereiding, maar ook bij de transitie zelf helpen wij bij elke stap.

Wil jij verzekerd zijn van een soepele overgang, zonder veel tijd en energie kwijt te zijn? Laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl.

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
'Advisor is snel, accuraat en heeft helder verhaal'
Public cloud samengevat in enkele punten:
Data veilig opgeslagen in de cloud
Maximale beschikbaarheid van netwerkinfrastructuur
Geen server hardware nodig
Eventueel beheerd en altijd up-to-date

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van