Advisor ICT solutions logo

Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Home » Inspiratie » Blogs » Cloud » Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?
Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien denk je er ook over na, maar weet je niet goed waar je moet beginnen. Advisor staat voor je klaar met raad en daad. We helpen je alvast op weg door de verschillende cloudvormen en handige aandachtspunten met je te delen.

Waarom je niet meer zonder de cloud kunt

We werken steeds vaker op steeds meer verschillende plekken. Apps en bestanden moeten daarom ook buiten kantoor beschikbaar zijn, zonder concessies. Dat zelf beheren, bijvoorbeeld via een lokale serveroplossing, kost steeds meer specialistische kennis, focus en tijd. Om die reden kiezen steeds meer bedrijven voor beheerde clouddiensten, die die flexibiliteit wél kunnen bieden.

Gemak dient de mens

Met de clouddiensten van Advisor maak je het jezelf wel héél makkelijk. Voor een vast bedrag per maand draaien je apps en bestanden in een toekomstbestendige omgeving. Deze beheren wij voor je, zodat je daar zelf geen tijd en investeringen aan hoeft te besteden. Je hebt dus zelf helemaal geen omkijken naar deze zaken én profiteert optimaal van zekerheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie.

Welke cloudvorm past bij jou?

De cloud komt in verschillende smaken; de juiste keuze is helemaal afhankelijk van jouw wensen en eisen. Toch is het handig als je alvast de belangrijkste verschillen kent. Wat is het verschil tussen een public en een private cloud? Wat zijn de kenmerken en voordelen van een hybride cloudomgeving? Een beknopt overzicht van de belangrijkste verschillen:

 • Public cloud – kostenefficiënt en eenvoudig schaalbaar 
  De public cloud is een beheerde cloudoplossing die je deelt met andere afnemers. Capaciteit en rekenkracht neem je af naar behoefte, zonder dat je hoeft te investeren in hardware of andere zaken. De public cloud is daarmee een kostenefficiënte en schaalbare ‘allemansvriend’ voor je bedrijfsapplicaties en -data. 

 • Private cloud – jouw privécloud op maat 
  De private cloud doet hetzelfde als de public cloud. Het grote verschil is dat je de infrastructuur niet deelt met andere bedrijven. De private cloud biedt daardoor meer mogelijkheden tot maatwerk dan de public cloud. En doordat deze door ons beheerde cloudoplossing alleen door jou gebruikt wordt, heb je ook meer grip op dataveiligheid en privacy. 
  • Hybride cloud – het beste van twee werelden
   De hybride cloud combineert onderdelen van de public en private cloud op maat. Deze oplossing biedt de meeste flexibiliteit; je kiest zelf waar je data en apps opslaat, en past dit eenvoudig aan als je behoeften veranderen. Ook is het de ideale oplossing als je gevoelige data wilt scheiden van overige apps en tools. Ook hierbij geldt dat de oplossing volledig voor jou beheerd wordt.

  Advisor helpt jou vooruit

  Hopelijk hebben we de voordelen en verschillen wat inzichtelijker voor je kunnen maken. Vanzelfsprekend staan we voor je klaar met advies op maat. Samen kiezen we de beste oplossing, zodat jij de mogelijkheden van de cloud optimaal benut. Nu en in de toekomst. Ook de gehele transitie en migratie nemen wij je uit handen. Hoe slim wil jij werken?

  Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
  Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  Meer over Cloud

  Bekijk alles
  Kostenbesparing door overname IT-platform

  De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

  Lees meer
  Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

  Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

  Lees meer
  Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

  Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

  Lees meer
  Onderdeel van