Managed Security het antwoord op toenemende cyberdreigingen

In de media kun je vrijwel dagelijks lezen over digitale inbraken, datalekken en andere ICT-dreigingen. Dat het zo vaak voorkomt betekent niet dat we het normaal moeten gaan vinden. Het toont aan dat sterke security nog altijd een prioriteit is en dat in de toekomst ook zal blijven. Veiligheid van data, dataverbindingen en devices; het is belangrijker dan ooit en verdient een permanente plaats op uw agenda .

Cyberdreigingen raken iedereen
De afgelopen maanden zijn er opvallend veel bedreigende situaties aan het licht gekomen. Zo zijn in Duitsland privégegevens van honderden politici openbaar gemaakt, inclusief telefoonnummers, identiteitsdocumenten en e-mails. Eind vorig jaar kwam een werelwijde hotelketen in het nieuws doordat maar liefst 25 miljoen paspoortnummers waren gestolen, waarvan ruim 5 miljoen niet versleuteld. Een derde voorbeeld is de versleuteling van 16.000 patiëntdossiers in een Amerikaanse kliniek door ransomware en tot slot maakt de nieuwe gijzelsoftware Anatova momenteel slachtoffers in Nederland. Cyberdreigingen zijn helaas van alle niveaus en branches, en raken ons allemaal.

Verregaande gevolgen
De diefstal van (persoons)gegevens kan desastreuze gevolgen hebben. Zo kunnen deze ingezet worden voor identiteitsfraude, waarbij fraude, afpersing en oplichting veelvoorkomende gevolgen zijn. Zakelijk kan datadiefstal leiden tot jarenlange juridische procedures en boetes door schending van GDPR regels, imagoschade, verminderde klanttevredenheid en omzetdaling. Het toenemende digitale karakter van onze maatschappij maakt ook dat zowel cyberdreigingen als de beveiliging ertegen continu evolueren.

De impact op uw organisatie
Waarschijnlijk heeft u wel een beeld van de ICT-dreigingen anno 2019. Maar heeft u ook de mankracht en specialisten in huis om deze bedreigingen continu doeltreffend het hoofd te kunnen bieden? Natuurlijk is het onze business, maar wij zijn er ook echt van overtuigd dat als IT-security niet uw dagelijks werk is, u dit beter in handen kunt geven van een specialist. En dan kan Managed Security u de bescherming en het gemak bieden die u zoekt.

Hoe Managed Security u kan helpen
Managed Security is de verzamelterm voor een divers palet aan securitydiensten, zoals managed firewalls, managed antivirussoftware, Mobile Device Management of complete cloud security platforms zoals Cisco Umbrella.

Bij managed Security laat u de configuratie, het tijdig installeren van updates, de monitoring en het beheer volledig aan ons over. Zo heeft ú er geen omkijken naar en kunt u erop vertrouwen dat uw security op orde blijft. Of dat nu gaat om uw internetverbinding, uw wifinetwerk of om de bestanden in de cloud.

Een nulmeting uitvoeren
Wilt u eerst weten hoe uw IT-beveiliging ervoor staat? Laat dan een of meerdere securityscans uitvoeren. We kunnen daarbij een zogenaamde Pentest uitvoeren, waarbij onze specialisten uw bedrijfsnetwerk proberen te hacken en zo eventuele kwetsbaarheden in kaart brengen.

Cisco Umbrella cloud security platform
De getroffen bedrijven hadden besmetting kunnen voorkomen als zij beschermd waren geweest door Cisco Umbrella. Cisco Umbrella is een cloudsecurityplatform dat u beschermt tegen bedreigingen op het internet doordat ze alle internetaanvragen die door de gebruikers worden gedaan controleert. Zo kan Umbrella beveiliging afdwingen door middel van recursive DNS, goedaardige domeinaanvragen inwilligen, kwaadaardige domeinen blokkeren en onbekende domeinen door een Proxy heen halen.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Managed Security voor úw organisatie? Neem dan een kijkje bij onze Managed Security-oplossingen of neem contact met ons op.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

Maak een afspraak

Meer nieuws

Up-to-date met onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ICT ontwikkelingen!

Wij zijn verhuisd!

Vanaf 16 december 2019 kunt u ons vinden op een nieuwe locatie.

Ons nieuwe adres: Communicatieweg 5, 3641 SG Mijdrecht