Advisor ICT solutions logo

Hoe je met een managed service provider weer grip krijgt op je IT

Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Hoe je met een managed service provider weer grip krijgt op je IT
Dat jij en je collega’s niet zonder IT je werk kunnen doen, dat is natuurlijk geen nieuws. Dagelijks vertrouw je op tientallen IT-diensten zonder dat je het wellicht doorhebt. Het up-to-date houden van deze diensten is een specialistische klus die bovendien veel tijd en geld kan kosten. Heb jij de kennis in huis om dat te kunnen doen? En even belangrijk: wil jij je hier nog wel mee bezighouden?

Let IT go

Het continu bijwerken, onderhouden en beveiligen van je IT-systemen is dus een specialistische klus die veel tijd kost. Tijd die je wellicht liever in andere bedrijfszaken steekt. Een goede oplossing hiervoor kan zijn dat je het werk uit handen geeft aan een partij die eigenlijk niets anders doet dan dat type werk. Een managed service provider (MSP) noemen we dat. De IT-dienst neem je ‘managed’ af, wat inhoudt dat je alle gebruiksvoordelen van de dienst hebt, maar naar de beheertaken geen omkijken hebt.

De voordelen van een managed service provider

Het afnemen van IT-diensten als een managed variant biedt allerlei voordelen. De belangrijkste? 

  • Bespaar tijd

Omdat het beheer en up-to-date houden van een managed service door een MSP wordt geregeld, kun je je richten op andere belangrijke zaken die jouw aandacht vergen.

  • Verzekerd van veiligheid

Het is belangrijk om ieder IT-systeem te voorzien van alle updates en veiligheidsmaatregelen. Een MSP voorziet hier volledig in, zodat je altijd bent verzekerd van de meest actuele beveiliging. 

  • Te gebruiken met oude en nieuwe systemen 

Of je nu gaat voor splinternieuwe werkprocessen en systemen, of het beheer van bestaande systemen wilt uitbesteden; er is van alles mogelijk op het gebied van managed services. Geen zorgen meer om je IT ‒ dat is het doel.

Populaire managed services

Er is een breed scala aan managed service-mogelijkheden. Voor onder andere de onderstaande diensten kun je bij Advisor terecht:

  • Netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur is het kloppende hart van het bedrijf en bestaat uit meerdere, vaak complexe verbindingen tussen onder meer servers en opslag. Wij monitoren, beheren en onderhouden deze structuur, zodat je onbezorgd en veilig door kunt werken.

  • Datacommunicatie

Een goede connectie tussen werkcomputer en kantoorsystemen is onmisbaar. Met veilige en snelle VPN-oplossingen zijn al jouw collega’s verzekerd van een stabiele en betrouwbare verbinding, waar dan ook.

  • Wifi

Internet op kantoor moet stabiel, veilig en continu zijn. Onze experts helpen niet alleen om het wifinetwerk in te richten, maar kunnen het ook volledig beheren en optimaliseren. Vergeet zones met slecht wifibereik of trage verbindingen. Ervaar wifi zoals het bedoeld is.

Krijg weer grip met Advisor

Als managed service provider helpt Advisor jou op meerdere IT-vlakken, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken. Zo kun je met een gerust hart veilig blijven werken, zonder zorgen. Onze professionals helpen graag om meer zaken over te nemen waar je geen tijd of kennis voor hebt, of misschien geen zin in hebt om op te letten.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding

Om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt is een goede voorbereiding essentieel. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ICT voorziening op orde...

Lees meer
Hoe je met een managed service provider weer grip krijgt op je IT

Met een managed service provider (MSP) kun je het beheer van IT-diensten allemaal uitbesteden en heb je gegarandeerde kwaliteit. Ontdek hoe we als MSP jouw werk een stuk...

Lees meer
Onderdeel van