Advisor ICT solutions logo

Blog: Mooi werk, hè!

Home » Inspiratie » Blogs » Communicatie & infrastructuur » Blog: Mooi werk, hè!
Periodiek nodigen wij gastbloggers uit om hun visie te geven op de ontwikkelingen in de ICT markt. Deze keer valt de eer te beurt aan Hans-Peter van Tilburg, hoofdredacteur van ICT vakblad Connexie:

De telecom- en IT-markt is zo goed als geïntegreerd. Ik heb al jaren contact met Advisor, als klant, als dorpsgenoot én als contentleverancier. Eigenlijk was Advisor een van de eerste ICT-partijen die echt de ‘c’ van communicatie zeer actief bezigden. Het beheren van verbindingen is een core-activiteit van dit bedrijf. Zo één keer in de paar maanden loop ik binnen bij Marketing Manager Dennis de Jong om wat te sparren over de markt en wat er nu zoal speelt in ICT-land.

Natuurlijk spreek ik vanuit mijn functie als hoofdredacteur genoeg fabrikanten en distributeurs die het ook allemaal wel op een rijtje hebben, maar een ICT-dienstverlener zit toch weer wat dichter op de bal. En ja, dan zou ik eigenlijk ook eens wat vaker met zakelijke eindklanten moeten spreken. Dus schuif ik de volgende klantendag van Advisor graag eens aan.

Zo, dat was een lange inleiding voor een antwoord op de vraag wat er dan zoal speelt in ICT-land. Is het de cloud of virtualisatie ? Zijn het redundant verbindingen of de integratie van vaste en mobiele telefonie? ‘Wat verkopen jullie nu eigenlijk bij Advisor?’, vraag ik aan Dennis. Is dat break&fix, een snel antwoord op een vastgelopen laptop, of het syncen van een mailserver? Wat is het nu precies wat jullie hier mogelijk maken voor jullie klanten?

Als we het dan wat breder trekken: wat verkoopt een handelaar in boormachines? Is dat een boormachine of zijn het gaten? Of verkopen ze bij Miele de wasmachine of de schone was? Wat is de kern? Natuurlijk kom ik daar met Dennis al snel uit. Bij Advisor verkopen ze ‘digitale werkplekken’. En dan nog iets verder versimpeld: de mogelijkheid om de medewerkers van je klanten te laten werken.

Probleemloos en makkelijk kunnen werken, altijd en overal, met de juiste verbindingen, goed werkende hardware en de passende applicaties die doen wat ze moeten doen. Is dat heel simpel? Nee, dat is het niet, want anders zouden er geen Advisors zijn. Wordt dat door de cloud nu wel héél simpel? Ja, enerzijds wel simpeler. Maar aan de andere kant komen er daardoor ook weer complexiteiten bij.

Het managen van een ICT-omgeving en de daarbij behorende digitale werkplekken vergt inzicht en flexibiliteit. Maar oh, wat is het belangrijk voor een organisatie! Ik zeg dan altijd: kies maar wat je liever hebt dat een dag kapot is: ons wegennet of de digitale snelweg. En het antwoord is natuurlijk dat we niet zonder onze digitale werkplek kunnen. Geen dag! En dat verkopen wij als ICT-industrie dus. Mooi werk, hè!

Hartelijke groet,

Hans-Peter van Tilburg

Hoofdredacteur Connexie

Foto: Marco Mekenkamp Fotografie
Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Communicatie & infrastructuur

Bekijk alles
Hoe kun je real-time tracking garanderen in heel Europa?

Huidige situatie van de transport & logistieke sector. De sector kent verschillende uitdagingen die de efficiëntie en betrouwbaarheid van leveringen...

Lees meer
Efficiënter werken voor iedereen

Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht verzorgt met 70 medewerkers het beheer en de inrichting van moderne werkplekken, servers, communicatieoplossingen en...

Lees meer
Bedrijfsverhuizing? Met deze 10 tips kies je de juiste zakelijke internetverbinding

Om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt is een goede voorbereiding essentieel. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ICT voorziening op orde...

Lees meer
Onderdeel van