Advisor ICT solutions logo

Vijf keer slimmer werken met Office 365

Home » Inspiratie » Blogs » Cloud » Vijf keer slimmer werken met Office 365
Met Office 365 beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Gebruik daarnaast de vertrouwde Office-programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote via de browser. Alles staat veilig in de cloud en is vanaf elke plek en elk device via het internet toegankelijk. De perfecte oplossing voor mobiele organisaties en flexibele professionals.

Ook slimmer en productiever werken? Vijf argumenten om Office 365 te kiezen.

1. Bestanden opslaan en delen via OneDrive

Microsoft biedt met OneDrive de mogelijkheid om bestanden op te slaan in de cloud. Elk Office 365-abonnement – Business Essentials, Business of Business Premium – komt standaard met 1 TB cloudopslag. Integreer OneDrive eenvoudig met de pc-opslag en werk simpel vanuit de Windows Verkenner-omgeving. Daarnaast is het mogelijk eenvoudig met projectgenoten in de cloud te werken aan dezelfde bestanden. Door de automatische synchronisatie zijn de bestanden altijd veilig.

2. Overal aan de slag met Office

De Microsoft Office-programma’s werken voor vrijwel iedereen het meest vertrouwd. Met Office 365 zijn deze apps ? Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Publisher en Outlook – toegankelijk via de browser. Uiteraard is het ook mogelijk om deze als desktopversie lokaal te installeren. Een groot voordeel is dat gebruikers waar ze ook zijn hun vertrouwde programma’s kunnen gebruiken: in de trein op de tablet, thuis op de laptop of op kantoor.

3. Skype voor Bedrijven

Skype voor Bedrijven (voorheen Microsoft Lync) is een uitgebreide communicatieapplicatie. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig ideeën uitwisselen, samenwerken, overleggen… waar zij ook zijn. De zakelijke interface is vertrouwd; deze ziet er net zo uit als de standaard Skype-app. Aanvullend heeft hij uitgebreide functionaliteiten, zoals het beveiligen van alle communicatie door middel van verificatie en versleuteling. Skype voor Bedrijven kan worden geïntegreerd met Office en Office 365. Door de koppeling zijn eenvoudig vergaderingen in Outlook te plannen en kunnen chats of oproepen vanuit Word en PowerPoint worden gestart.

4. Exchange Online

Bij Office 365 ontvangt elke licentie een zakelijk e-mailadres en een postvak van 50 GB. Via de Outlook Web App en de Microsoft Portal is dit postvak altijd eenvoudig te gebruiken. Een handige bijkomstigheid is de officiële Outlook-app voor smartphones. Office 365 voorziet in veel aspecten die Het Nieuwe Werken ondersteunen en het IT-beheer vereenvoudigen. De migratie van de bestaande Exchange-omgeving naar Exchange Online legt een goede basis voor het omarmen van mobiel werken met Office 365.

5. SharePoint: gemaakt voor teamwork

Werk met Office 365 op de manier waarop jij dat wilt, wanneer je dat wilt. Werk jij veel in projectverband? Dan biedt SharePoint uitkomst. Via SharePoint werken jij en andere projectleden tegelijkertijd in hetzelfde document. Deze bestanden worden via OneDrive in de cloud opgeslagen en zijn te allen tijde met elk device toegankelijk, zodat je altijd toegang tot de juiste en meest up-to-date versie heeft.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Cloud

Bekijk alles
Kostenbesparing door overname IT-platform

De vertrouwde hardware in de serverruimte op kantoor is niet geschikt voor een grootschalige digitaliseringsstrategie en niet toekomstbestendig. De publieke cloud is flexibel en kan de workload in...

Lees meer
Hoe zet jij de cloud in om slimmer en beter te werken?

Overal toegang tot je bestanden en apps, zonder zorgen over beheer; de cloud maakt het mogelijk. Veel bedrijven verhuizen dan ook steeds meer processen naar de cloud. Misschien...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van