Advisor ICT solutions logo

Zeven argumenten voor Werkplek-as-a-Service

Home » Inspiratie » Blogs » Werkplek » Zeven argumenten voor Werkplek-as-a-Service
Snel, makkelijk en veilig overal kunnen werken met de laatste versies en de nieuwste functionaliteiten. Geen omkijken meer naar de configuratie en installatie van al die verschillende softwareprogramma’s of verouderde hardware. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Kies ervoor om de volledig beheerde digitale werkplek als Werkplek-as-a-Service af te nemen. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij.

Jouw medewerker wordt er gelukkiger van

Waar jouw medewerker ook inlogt; hij heeft altijd zijn persoonlijke configuratie voorhanden, met de eigen mappenstructuur, snelkoppelingen en apps. Door overal in te kunnen loggen en te werken – bijvoorbeeld thuis – neemt de medewerkerstevredenheid toe en ervaart men meer vrijheid.

De productiviteit ligt hoger

Wanneer jouw medewerkers de vrijheid hebben om overal te werken, zal de productiviteit een stuk hoger liggen dan wanneer zij beperkt worden in hun werklocatie. Cloudapplicaties en -oplossingen zorgen vaak ook voor efficiëntere processen. Daarnaast worden werkplekken in de cloud gehost, waar snelle servers een soepele gebruikerservaring garanderen.

Besparing op hardware en werkruimte

Met Werkplek-as-a-Service-diensten reduceer je de hoeveelheid ongebruikte hardware in de organisatie. Zeker met flexwerkers, parttimers en thuiswerkers in de organisatie hoeft er niet meer voor iedereen in een vaste werkplek te worden voorzien. Bovendien heb je voor deze diensten geen eigen serverruimte meer nodig. Zo wordt bespaard op hardware én werkruimte.

Efficiënt inregelen en schaalbaarheid van werkplekken

Werkplekken hoeven niet meer lokaal geïnstalleerd en geconfigureerd te worden. De IT-beheerder heeft een nieuw account met eigen werkplek in enkele klikken aangemaakt dan wel verwijderd. Dit scheelt veel tijd, zeker bij organisaties met regelmatige personeelswijzigingen. Zo ben je er ook van verzekerd dat het aantal werkplekken altijd preciest past bij de behoefte van de organisatie.

Geen eigen investeringen

Zoals de benaming ‘as-a-Service’ al aangeeft worden de werkplekken als dienst afgenomen, in abonnementsvorm. In plaats van grote investeringen in hardware en ongebruikte licenties profiteert de organisatie van vaste maandelijkse kosten per gebruiker. Dat zorgt voor een gunstigere financiële balans en meer administratief overzicht.

Geen omkijken naar beheer en monitoring

Niet iedere organisatie heeft de juiste kennis in huis om de steeds complexere bedrijfs-IT zelf te beheren en monitoren. Bij Werkplek-as-a-Service worden ook het beheer, de monitoring en het onderhoud van de hard- en software uit handen genomen. En jij loopt minder risico op uitval door calamiteiten. Het gevolg: een hoge mate van continuïteit, professionele dataveiligheid en meer focus op de kernactiviteiten.

De voordelen van één aanspreekpunt

Werkplek-as-a-Service is een totaaloplossing die wordt afgenomen via één gespecialiseerde managed service provider, zoals Advisor ICT Solutions. Niet langer schakelen met verschillende (software)leveranciers en een veelheid aan facturen en contracten. Profiteer voortaan van één aanspreekpunt, één contract en één factuur. Dat werkt wel zo prettig.

Wil je meer informatie over de digitale werkplek? Benieuwd hoe jouw bedrijf en collega’s kunnen profiteren van een Werkplek-as-a-Service? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Maandelijkse ICT tips en ontwikkelingen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meer over Werkplek

Bekijk alles
De hybride werkplek is ideaal voor ‘het nieuwe normaal’

In het nieuwe zakelijke normaal werken we flexibeler dan ooit. Op kantoor, thuis of op flexplekken; dankzij de hybride werkplek werken je collega’s overal met hetzelfde gemak. Een...

Lees meer
Een moderne werkplek op maat – Advisor maakt het mogelijk voor je

Zorgeloos werken op elke plek; dat gun je jouw collega’s toch ook? Nu gaat zorgeloos werken verder dan alleen gebruikmaken van de juiste hardware. Je apps, verbindingen en...

Lees meer
Advisor ICT Solutions wint aanbesteding online werkplekken DGMR

Advisor ICT Solutions heeft de aanbesteding van DGMR - Ingenieurs en adviseurs van de toekomst – recentelijk gegund gekregen voor de outsourcing van haar IT omgeving. De opdracht...

Lees meer
Onderdeel van