Advisor ICT solutions logo

Ransomware Recovery Plan

Snel weer aan de slag na een aanval
Ransomwareaanvallen hebben de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Wat ontstond als een bedreiging door een enkele hacker is inmiddels gegroeid tot grote, gecoördineerde acties. De gevolgen zijn ook ingrijpender dan ooit. En het overkomt niet alleen grote multinationals; steeds vaker zijn ook kleinere organisaties het doel van cybercriminelen. Met Ransomware Recovery Plan van Advisor ben je hierop voorbereid.

Wat is een Ransomware Recovery Plan?

Voor bedrijven en organisaties die niet voldoende zijn voorbereid op een aanval met ransomware kan de schade enorm zijn. Zo kan het dagen of weken duren voordat bestanden weer beschikbaar zijn en de bedrijfsprocessen opnieuw zijn opgezet.

Met Ransomware Recovery Plan wordt de aandacht gericht op de eerste fase van een cyberaanval met ransomware in de basis. Hierbij zijn de planning en voorbereiding prioriteiten. Dit plan omvat ook tips en overzichten hoe er gehandeld kan worden na een dergelijke aanval.

Hier blijft het niet bij. Bedrijven moeten duidelijk in kaart hebben wie er betrokken moet worden na een aanval met ransomware, en welk beleid en welke procedures opgevolgd moeten worden wanneer dit scenario moet starten. Een goed Ransomware Recovery Plan kan helpen om snel en adequaat te handelen in het geval van een incident, het herstellen van data en het heropstarten van de kritieke bedrijfsprocessen en -applicaties.

  

Kenmerken en voordelen van een Ransomware Recovery Plan

Een goed begin…

Met een sterke voorbereiding en stevige basis ben je altijd goed voorbereid

Beperk de schade

Een betere garantie om aanvallers zo min mogelijk kans te geven

Sterke voorbereiding

Weet van a tot z wat er moet gebeuren na een aanval

Welke elementen zijn opgenomen in het Ransomware Recovery Plan

Hieronder een korte opsomming van zaken die wij hierin vastleggen:

  • Het samenstellen en mobiliseren van een Emergency Response Team (ERT).
  • Het volgen en toewijzen van taken, het correleren van bevindingen om zeker te stellen dat relevante informatie en beslissingen gedocumenteerd zijn.
  • Het opzetten van geregelde update meetings/calls.
  • Escaleren van serieuze incidenten, inclusief kennisgeving naar MT.
  • Zeker stellen dat incidenten passend gecommuniceerd worden naar de betreffende stakeholders.
  • Zeker stellen dat de volledige incidentmanagementcyclus doorlopen wordt.

Waarom je kiest voor Ransomware Recovery Plan bij Advisor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Onze specialisten kijken graag met je mee om een sterke basisverdediging te leggen voor jouw bedrijf. Uiteraard bieden wij ook de nodige handvatten als er daadwerkelijk een aanval plaats heeft gevonden.

Wil je meer weten over Ransomware Recovery Plan, zodat je over de beste verdediging tegen ransomware beschikt? Laat ons je helpen. Deel je gegevens met ons en we nemen contact met je op. Of neem contact met ons op via 088 – 23 84 555 of info@advisor.nl

Heb je een vraag over onze dienst?
Stel een vraag
Internet Protection samengevat in enkelen punten:
Snel en secuur
Altijd up-to-date beveiliging
Professionele kennis en hulp voor, tijdens en na een aanval

Meer over Security

Bekijk alles
Endpoints: van begin tot eind beveiligd

In een groeiende digitale wereld is het belangrijker dan ooit om apparaten goed te beveiligen. Dit doe je met meer dan alleen een wachtwoord en tweefactorauthenticatie (2FA). Dreigingen...

Lees meer
Vijf manieren om de IT-kennis van je collega's te upgraden

In een wereld vol digitale oplossingen is het nog altijd de mens die het verschil maakt als het aankomt op IT-security. Zes op de tien medewerkers in Nederland...

Lees meer
De moderne werkplek

Hiermee maak je het beheer een stuk makkelijker Thuis, op kantoor, onderweg; overal willen je collega’s hun bestanden en programma’s...

Lees meer
Onderdeel van