Home » Inspiratie » Blogs » Trends & ontwikkelingen » Microsoft 365: productiviteit, gemak en veiligheid onder één dak
Waar er ooit een apart besturingssysteem, Microsoft Office-programma’s en aparte beheertools waren, voegt Microsoft nu al deze toepassingen samen in Microsoft 365: de complete werkplekoplossing als dienst met geavanceerde beheertools om alles in goede banen te leiden.

Microsoft 365 versus Office 365, de verwarring ontrafeld!

Microsoft 365 wordt de overkoepelende naam voor de gecombineerde werkplekoplossing van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Daarmee sluit Microsoft 365 Business perfect aan bij de populariteit van mobiel werken. Uw collega's kunnen overal en altijd werken met toegang tot de apps en bestanden die zij nodig hebben.
Microsoft Office 365: Office 365 is nog steeds de leidende en zeer gewaardeerde oplossing voor organisaties en professionals, waarmee iedereen overal en altijd beschikt over zijn of haar zakelijke e-mail, agenda en Office-documenten, lokaal of in de cloud. Vertrouwde Office-programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn zowel in de browser te gebruiken als lokaal via een desktopinstallatie.
Enterprise Mobility + Security: Dankzij slimme innovaties blijven u en uw collega’s veilig en productief met alle favoriete apps en apparaten. Denk aan het beheren van single sign-on voor verschillende apparaten met zowel lokale apps als cloud-apps. Via één beheeromgeving kunnen apps en data op mobiele iOS-, Android- en Windows-apparaten worden beheerd.
Windows 10: Het besturingssysteem dat vrijwel iedereen kent en dat op de achtergrond alle 365 programma's faciliteert, voorzien van geavanceerde beveiliging die uw bedrijf proactief beschermt tegen digitale dreigingen. Als ICT-beheerder kunt u updates eenvoudig beheren en doorvoeren zonder dat de rest van de organisatie daar iets van merkt; uw collega's profiteren alleen van applicaties die goed werken in een gebruiksvriendelijke werkomgeving.

Verschillende abonnementsvormen

Microsoft 365 kent in de basis twee abonnementsvormen:
Microsoft 365 Business: Dit abonnement is speciaal ontwikkeld voor het mkb tot 300 werkplekken. Het bestaat uit het uitgebreide Office 365 Business Premium, aangevuld met device management-tools en veiligheidsoplossingen om devices op afstand te beheren en dreigingen als virussen en malware het hoofd te bieden.
Microsoft 365 Enterprise E3 en E5: De Enterprise-versies zijn ontwikkeld voor grotere organisaties die samenwerking, productiviteit en veiligheid willen verbeteren. Microsoft SharePoint, Intune, Intranet-app Yammer, Microsoft Teams en geavanceerde Analytics-tools maken dit onder andere mogelijk als aanvulling op het Business-abonnement.

Advies

Gebruikt u al één of meerdere Microsoft-oplossingen zoals Office 365 of Exchange? Bent u benieuwd hoe u het beheer van de werkplekken kunt vereenvoudigen en wilt u profiteren van de veiligheid, productiviteit en het gemak van één oplossing. Dan adviseren we u graag over de voordelen van Microsoft 365. Neem contact met ons op via 088 238 4555.

Heb je een vraag over deze blog?
Stel een vraag

Meer over Trends & ontwikkelingen

Bekijk alles
Dit heeft ons recent geïnspireerd - de lees-, kijk- en luistertip van Advisor

Als professionele ICT-dienstverlener en trusted advisor van onze klanten volgen wij alle ICT-ontwikkelingen op de voet. Vanzelfsprekend vinden wij. Net zoals we het vanzelfsprekend vinden dat we de...

Lees meer
ICT is net als gas, water en licht: hoe de techniek geregeld is wil ik niet weten

Mogen we je voorstellen aan onze nieuwe slogan: Advisor weet waar je heen wilt. Onze visie, ambitie en onze toegevoegde waarde voor jouw bedrijf samengevat in één prikkelende...

Lees meer
Microsoft 365: productiviteit, gemak en veiligheid onder één dak

Waar er ooit een apart besturingssysteem, Microsoft Office-programma’s en aparte beheertools waren, voegt Microsoft nu al deze toepassingen samen in Microsoft 365: de complete werkplekoplossing als dienst met...

Lees meer
Onderdeel van